23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Personlig och enkel redovisning för aktiebolag

Har du försökt hålla ihop aktiebolagets redovisning på egen hand? Det kanske håller under en period, men vid en viss punkt blir det hög tid att ta in hjälp av en redovisningsbyrå. Här tar vi upp olika typer av hjälp du kan få med redovisning i aktiebolag från en revisor eller redovisningskonsult.

  1. Det finns naturligtvis vissa redovisningsbyråer som är bättre än andra. De bästa byråerna som erbjuder personlig och enkel redovisning ska kunna erbjuda det som tas upp här. DS.

Löpande bokföring

Det finns en hel del fallgropar med löpande bokföring. Så fort en oklarhet dyker upp får du som lekman sitta och googla och googla. Ofta utan att hitta några riktigt begripliga svar.

Att då ha stöd av ett proffs som antingen sköter det löpande arbetet eller finns tillgänglig som bollplank blir en värdefull tillgång.

Deklaration

Egentligen är det inte så svårt att deklarera, men det kan vara en utmaning att nå säkerhet kring att siffrorna är korrekta. Dessutom kan det vara svårt att hålla koll på när en deklaration ska vara inlämnad och vilka regler som gäller för ditt aktiebolag.

Momsdeklaration för aktiebolag ska till exempel lämnas in med olika intervaller beroende på den beräknade omsättningen. När du tar in hjälp kan du få stöd i att hålla koll på viktiga datum, se till att sifforna är korrekta och säkra att du följer rådande regler.

Fakturor

Som företagare är det svårt att sätta upp ett system för att hålla koll på inkommande och utgående fakturor. Vilka har betalats och inte?

Hjälp med fakturahantering från en redovisningsbyrå kan läggas upp på olika sätt. Du kan fortsätta ta emot fakturorna och betala dem själv, för att sedan skicka underlaget till din redovisningsbyrå. Om du hellre vill slippa hanteringen helt kan du släppa den till din byrå.

Löner

Lönehanteringen sker löpande och det är viktigt att saker och ting blir rätt av flera anledningar. Inte minst eftersom dina anställda förtjänar korrekta lönekuvert varje månad.

Med allt från kollektivavtal till tidsrapportering och utläggshantering blir det en hel del att hantera. Att lägga ut lönehantering på en extern konsult kan vara ett effektivt sätt att både frigöra tid och säkra att det blir rätt.

Bokslut och årsredovisning

Bokslut och/eller årsredovisning har potential att bli ett riktigt hästjobb för den som inte vet vad de gör. Dessutom finns det deadlines att förhålla sig till. Genom att låta proffs sköta hantering av bokslut och årsredovisning slipper du reda ut frågetecken kring områden som verifikationer, periodiseringar och bokslutsdispositioner.

Istället säkrar proffs att pappersarbetet blir rätt. Dessutom kan du få stöd i besluten som fattas kring företagsekonomin i samband med bokslutet. Det gynnar ditt bolags framtid.

Professionell hjälp låter företaget frodas

Med en riktigt bra redovisningsbyrå får du till en rutin med redovisningen – och kan lämna över det du vill slippa eller inte mäktar med. Att siffrorna blir rätt är naturligtvis viktigt. En annan fördel är att en redovisningsbyrå kan hjälpa dig styra företagsekonomin i en riktning som gynnar företaget i framtiden. Kort sagt, med rätt personer på rätt plats får ditt företag rätt förutsättningar för att växa och frodas.

Sänd till en kollega

0.047