23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

5 tips till dig som ska köpa en skrivare

Det är inte lätt att välja vilken skrivare man behöver. I dag finns det mängder av skrivare att välja bland. Det finns en hel del med olika typer av funktioner, modeller, storlekar, prisklasser, märken och mycket mer. Det är många faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa en ny skrivare. Därför så har vi några bra tips på hur man kan tänka när man ska välja skrivare.

Att välja en skrivare har aldrig varit svårare än nu, det finns hur många skrivare som helst att välja bland. Innan man börjar kolla efter skrivare så kan det vara bra att använda dessa tips. På det sättet så kan man enkelt utesluta en mängd skrivare. Ända tills att man bara har några skrivare att välja bland, vilket kan underlätta beslutsfattandet avsevärt. Om du följer dessa enkla tips så kommer du snabbt och enkelt att hitta rätt skrivare.

Hitta rätt skrivare med dom funktioner som du behöver

Om skrivaren förutom att skriva ut dokument även behöver kunna skanna och kopiera. Då är det en Allt-i-ett skrivare eller även kallad multifunktionsskrivare som du behöver. Alla multifunktionsskrivare erbjuder skanning och kopiering, men en del har även en fax funktion. Allt-i-ett skrivarna finns både som bläckstråleskrivare och laserskrivare. Behöver du bara utskriftsfunktionen så räcker det med en skrivare som enbart kan skriva ut.

Köp inte en färgskrivare om du endast skriver ut svartvita utskrifter

Behöver du endast kunna skriva ut svartvita dokument så är en monokrom skrivare att föredra. De finns både monolaserskrivare och monobläckstråleskrivare. En monoskrivare använder endast en svart bläckpatron eller en svart tonerkassett. Till skillnad från en färgskrivare som använder fyra tonerkassetter och alltifrån 2-12 bläckpatroner och i vissa fall fler. Så det kan bli billigare i längden att köpa en monoskrivare och endast använda en svart bläckpatron eller toner.

Använd en laserskrivare om du behöver skriva ut stora kvantiteter

Då finns det en mängd olika färgskrivare att välja mellan. Det finns både färglaserskrivare och de flesta bläckstråleskrivare är färgskrivare. Behöver man kunna skriva ut fotoutskrifter och dokument i färg så är det en bläckskrivare som man ska ha. Ska man däremot enbart skriva ut dokument i färg och i större kvantiteter då är en färglaserskrivare att föredra.

Fler bläckpatroner ger bättre detaljer kan man skriva ut

Vissa populära bläckstråleskrivare från HP använder sig enbart av två HP bläckpatroner. Den ena innehåller svart bläck och den andra tre färger (cyan, magenta och gul). Detta kan vara väldigt kostnadseffektivt om man kanske inte använder skrivaren för stora kvantiteter och inte behöver bilder med högupplösta detaljer. Desto fler bläckpatroner skrivaren använder desto bättre fotoutskrifter kan man skriva ut.

Hitta rätt skrivare som du kan dela med familjen eller kollegorna

Det är viktig aspekt att ta hänsyn till vilken typ av alternativ för nätverk man ska välja på skrivaren. En WiFi skrivare är att rekommendera om man ska dela den med flera personer. Då kan alla enkelt skriva ut trådlöst. Behöver man kunna skriva ut från mobilen eller surfplattan så kan det vara bra att kolla så att skrivaren stöder mobilutskrifter.

Ett sista tips är att om man står och väger mellan två skrivare. Så kan man även kolla vad tonerkassetterna eller skrivar bläck kostar till skrivarna och välja den som har billigast. De är ju trots allt löpande utgifter och kan bli rätt dyrt i längden.

Lycka till med att köpa din skrivare.

Sänd till en kollega

0.093