23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är LMS?

Du har säkerligen hört förkortningen LMS under möten på arbetet. Visst låter förkortningen professionell men vad är egentligen LMS? Och hur kan LMS göra arbetet och livet lättare för dig? Läs vidare för att få reda på mer!

LMS - Learning Management System

Kort och gott är LMS en förkortning på Learning Management System. Men vad är då det? LMS är en mjukvara som kan hjälpa dig att skapa, hantera, organisera och leverera digitala utbildningsmaterial. Klicka dig vidare här för att få reda på allt du behöver veta om LMS.

Learning - Med hjälp av mjukvaran kan du se till att personalen på företaget får utbildningen de behöver utan att slösa bort en hel dag.

Management - Mjukvaran är lätt att hantera, du behöver inte vara speciellt tekniskt lagd för att klara av det. Du kan dessutom ha koll på onlinekurser, deltagare och resultat utan att överanstränga dig med en massa pappersarbete.

System - Det här är egentligen bara ett finare ord för mjukvara som betyder att en uppsättning saker fungerar tillsammans som delar av ett nätverk eller en mekanism.

LMS - delat på två

Systemet är alltid uppdelat i två olika delar, en del för utbildaren och en för deltagaren.

Administratör - Den här delen av systemet används för att utbildaren ska kunna skapa kurser, hantera materialet samt organisera kurser och material på ett effektivt sätt.

Deltagare - Den person som deltar i kursen använder den andra delen av systemet. Här är det möjligt för kursdeltagaren att komma åt materialet från vilken webbläsare som helst. Vilket innebär att det inte längre behövs en heldag med utbildning på kontoret eller på någon annan plats.

Med LMS kan du enkelt skapa de kurser företaget vanligtvis använder sig av men i digital form. Det här kan spara mycket tid och dessutom pengar för ditt företag. Vanligtvis uppskattar personalen en digital kurs istället för den traditionella versionen.

Välj mellan två olika alternativ

Det finns två olika typer av LMS du kan välja mellan. Se över alternativen noga och välj det som passar dig och ditt företag bäst.

Hosted LMS - Det här alternativet lagras på företagets server vilket innebär att det är du själv som är ansvarig för datalagring, integritet och systemutveckling. Den stora fördelen är att du kan anpassa LMS helt och hållet efter företagets behov, nackdelen är att det är rätt dyrt.

Molnbaserat LMS - Det här är det mest populära alternativet eftersom det är lite billigare samt att din LMS leverantör tar hand om allt för dig.

Sänd till en kollega

0.016