23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Balklänningar

Dansa hela natten lång på skolbalen i en trendig balklänning eller använd den som en klassisk balklänning på studentbalen. Balklänningen används även till tillställningar med klädkoder som högtidsdräkt. För att kunna njuta av festen fullt ut gäller det att din klänning både är snygg och bekväm. Vi guidar dig i hur du ska tänka när du är ute efter balklänning.

Innan du handlar

Det är några frågor som du bör ha koll på innan du köper en balklänning. Dels är det viktigt att du har bestämt din budget. Kom överens med dina föräldrar, eller den som ska köpa din balklänning. Håll utkik efter eventuella studentrabatter och håll koll på vilka butiker som säljer balklänningar. En annan viktig aspekt är att du måste vara ärlig med din storlek. Det är vanligt att du måste ha en klänning i en eller två storlekar större. Designers har inte kommit överens om en standardstorlek och klänningar har inte samma storlek som vardagskläder. Egentligen spelar inte storleken någon roll för någon annan än dig. Huvudsaken är att du ser fin ut i din balklänning.

Rätt passform

När du har koll på budget samt storlek kan du börja botanisera bland utbudet av balklänningar. Välj en klänning som passar din figur. En klänning med blusliv är mycket smickrande om du har en fyllig figur. Blusliv går in i midjan och om de har snörning erbjuder de extra bra passform kring bysten. Klänningar med flera lager eller veck runt midjan döljer magen. Askungenklänningar är traditionellt amerikanska och finns i flera otroliga färger – från klassiska pastellfärger till levande mönster i flera färger.

Att hitta rätt

Det kan ta tid att hitta rätt klänning. Det är alltid bättre att hitta en lite större klänning som kan justeras för att passa dig perfekt, än att försöka klämma sig in i en för liten klänning. Ett åtsittande material och rynkat tyg får dig bara att se större ut! De flesta balklänningar behöver justeras på något sätt, och det är vanligt att justera längden, banden och byst. När du gör upp en budget för din klänning behöver du komma ihåg att justeringen kan medföra en viss kostnad, och att det kan dra ut på tiden. De flesta skräddare tar cirka två veckor på sig.

Att välja skor

Om du planerar att bära högklackat bör du prova din balklänning ihop med skorna. Detta ger dig en god uppfattning om hur klänningen ser ut och om den behöver justeras. Om du föredrar platta skor bör du ha det i åtanke när du väljer stil på din klänning. Intrikata detaljer nedtill brukar kräva högre klackar, medan balklänningar är perfekta för söta ballerinaskor, skor med öppen tå, eller till och med gymnastikskor.

Underkläder

Det finns många accessoarer till behåar som man köpa till axelbandslösa klänningar, eller klänningar med bar rygg. Om du väljer en klänning med bar rygg bör du undvika att bära en vanlig behå samma dag som balen, för att undvika röda märken. Detsamma gäller strumpor. Röda märken runt vaderna riktar uppmärksamheten bort från din glamourösa klänning!

Sänd till en kollega

0.016