23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SEO för E-handel

Letar du eller ditt företag efter tips hur ni lyckas med er SEO? Kanske har ni en E-handel som behöver mer trafik? Vi berättar mer hur du kan gå tillväga för att maximera din E-handel.

Vad gör en SEO-konsult?

En SEO-konsult är expert på sökmotoroptimering och jobbar ständigt för att dess kunder ska uppnå så bra synlighet och ranking som möjligt på de stora sökmotorerna. SEO-konsulten lär känna ditt företags målgrupp och tar vara på de sökfraser som de använder på Google för att hitta tjänster eller produkter som du erbjuder. SEO för E-handel innebär således optimering för just din E-handel genom en SEO-konsult. Detta kan ske genom olika tillvägagångssätt med allt från att sökmotoroptimera texter och blogginlägg, arbeta med länkbyggen till att göra avancerade användartester på hemsidan.

Hur går det till?

Alla vill optimera just sin hemsidas funktionalitet och popularitet. Alla hemsidor och alla branscher är dessutom olika. Olika hemsidor behöver olika slags omsorg och kärlek. Som SEO-konsult måste du agera lite som en läkare, du behandlar varje patient olika enligt symtom, skador, sjukdomar. Innan en SEO-konsult kan påbörja sin behandling görs en grundlig analys av hemsidan. Dessutom granskas konkurrerande verksamheters hemsidor och därefter skräddarsys en plan just för dig och ditt företag. Allt för att skapa en ökning av besökare till din hemsida med målet att få fler slutkunder.

Olika tjänster

Frågan om vad just ditt företag behöver kan vara svårt att specificera innan den första analysen genomförts. Några olika SEO-tjänster för just dig kan vara exempelvis helhetslösningar, så kallade On- & Off-page SEO. Detta innebär tekniskt underhåll, innehållsoptimering (och även löpande nytt innehåll enligt behov). On-page handlar naturligtvis om hur din hemsida är strukturerad och hur den idag genererar trafik. En duktig SEO-konsult gör upp en plan för allt det tekniska som behövs för att både Google och användare enkelt hittar din sida och ökar chanserna föt ökad trafik och E-handel.  

Off page är vad som händer utanför din webbplats och handlar till största delen om hur många länkar av god kvalitet som du får till din webbplats. Det är den absolut svåraste delen av SEO så en duktig SEO-konsult sätter upp en individuell plan för hur du ska få så bra resultat som möjligt. Olika strategier krävs beroende på hur ny/gammal/stark webbplats ditt företag har. Konsultation om vad just du och ditt företag behöver är det enklaste sättet att komma igång med din SEO.

Sänd till en kollega

0.015