23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du friska och långa naglar

Något som är viktigt för helheten av dina händer, det är att ta hand om dina naglar, det på rätt sätt. Kanske det är så att du har korta spröda naglar som aldrig verkar bli långa? Ett sätt att göra dem fina på, det är att testa Nailster Polygel. Om du vill försöka med dina egna naglar, att få den friska och långa, så har vi en del bra tips du kan ta del av.

Ha realistiska förväntningar

Naglar, de växer ganska sakta och den genomsnittliga tillväxttakten för naglar ligger på 0,1 mm per dag. Det blir 1 cm på 100 dagar. Händernas naglar växer snabbare än dina tånaglar. Men du måste ha tålamod för att de ska bli så långa du vill. Det förutsätter även att de inte går av. Så undvik att använda dina naglar för att öppna burkar med eller pilla med. Sedan bör du inte heller bita på naglarna. Det är en ful ovana samt gör att dina naglar kan deformeras.

Olja in naglar och nagelband

Om naglarna är torra, så går de lättare sönder samt att de även kan skiva sig. Du kan med fördel olja in naglarna, och nagelbanden, varje kväll, med jojobaolja eller med en bra nagelolja som finns att köpa.

Fila istället för att klippa

Att klippa naglarna med en nagelsax eller klippare, det riskerar att dina naglar går sönder. Det är bättre att fila ner dem samt även fila till formen på dem. Se till att bara fila naglarna då de är torra. Är de blöta som efter duschen, så kan de klyvas.

Fler bra tips

En annan sak som är bra att göra för friska och långa naglar, det är att se till så att du får i dig alla de nödvändiga näringsämnena du behöver. Det kan du göra genom att äta tillskott med essentiella aminosyror, mineraler och vitaminer.

Aceton är ett stort nej. Det torkar ut dina naglar och gör dem sköra. Det gäller även acetonbaserad nagellacksborttagning.

Ett annat sätt att ta hand om och skydda dina naglar på, det är att använda dig av nagellack. Det hjälper inte nageln att växa, så sett, men det blir som en barriär för dina naglar, så att de inte skadas. Sedan är det ju även snyggt att ha fina, målade naglar. Om du föredrar naturliga naglar, så finns det transparant nagellack att satsa på.

Sänd till en kollega

0.016