23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Välj rätt arbetsskor för sensommaren

Vikten av ett par bra arbetsskor på arbetsplatsen bör inte förbises. Detta gäller särskilt om du arbetar inom bygg eller industri. Du vill trots allt försäkra dig om att dina fötters säkerhet prioriteras för att inte riskera olyckor.

Under sensommaren finns det dock några saker du bör ta hänsyn till som du kanske inte behöver tänka på när du köper arbetsskor under andra tider på året. På morgonen kan det vara iskallt, men under dagen kan det vara extremt varmt. Därför är det så viktigt att ha ett par lämpliga arbetsskor för sensommaren, och förslagsvis ett par från Engelbert Strauss som är marknadsledande inom arbetsutrustning.

Men hur kan arbetsskor återanvändas på ett bra sätt så att du slipper köpa nya nästa sensommar? Och hur många par arbetsskor måste arbetsgivaren tillhandahålla per år?

Frågor som dessa och andra kommer vi att besvara här så att du väljer ett par optimala skor för sensommaren.

Säkerheten ska alltid prioriteras

Du behöver först och främst ett par arbetsskor som är utformade för att skydda från potentiella arbetsrisker. Beroende på var och vad du arbetar med kan du behöva överväga olika skor för ändamålet.

Gällande arbetsskor delar man in dem i olika kategorier beroende på deras skyddande egenskaper. Skyddsskor är försedda med en stålhätta som ska klara en belastning på >200 J. Lätta skyddsskor har också en stålhätta, men denna klarar endast en belastning på >100 J. Yrkesskor, eller arbetsskor, skyddar mot andra typer av risker men har inte en stålhätta.

Se till att de arbetsskor du bestämmer dig för uppfyller baskraven och vilka andra eventuella skyddsegenskaper de kommer med. Detta ska framgå på webbplatsen, vilket det bland annat gör hos återförsäljaren Engelbert Strauss.

Välj ett par som låter fötterna andas

Även om värmen är som värst i juni och juli har sensommaren ofta riktigt varma dagar också. Om du arbetar utomhus eller på en arbetsplats där det kan bli riktigt varmt bör du överväga att skaffa ett par arbetsskor som låter fötterna andas. Ett par slitstarka skor är inte det enda viktiga, du måste också känna dig bekväm under dagen.

Om du letar efter ett par arbetsskor som tillåter detta kan du använda dem även nästa år, och förhoppningsvis året efter det. Detta allt eftersom skorna inte kommer att utsättas för lika mycket fukt och därmed inte orsaka en outhärdlig stank. Du måste dock ändå se till att du tvättar dem vid behov och impregnerar dem innan du använder dem.

Enligt Arbetsmiljölagen måste arbetsgivaren tillhandahålla skyddsskor inom ramen för personlig skyddsutrustning, men det är upp till den individuella arbetsgivaren att bestämma om och när det är dags för nya.

Sänd till en kollega

0.035