23948sdkhjf

Netikett – Riktlinjer för uppförande på våra portaler

Webbplatsen är en seriös och populär mötesplats som dagligen besöks av många tusen besökare med fokus på svensk industri. För att kunna bevara en viss standard och läsvänlighet är det viktigt att du som användare känner till webbplatsens etikett bl a när du publicerar nyheter, söker leverantörer eller erbjuder lediga tjänster.

1. Sätt in under rätt rubrik
Överväg vilken rubrik ditt uppslag passar bäst under. Tjänster och jobbannonser hör inte hemma under ”Nytt från medlemmarna”, precis som produktnyheter inte hör hemma under t.ex. ”Maskiner” eller ”Tjänster”.

2. Skriv kort och precist
Tänk på mottagaren och anpassa din nyhet därefter. Det ska vara lätt att se de viktiga upplysningarna i din nyhet. Det är ansträngande att läsa långa texter på en skärm – överväg om din nyhet kan kortas ner.

3. Överväg din överskrift
Rubriken och brödtexten ska ge läsaren en klar bild om vad nyheten handlar om. Under Tjänster bör du alltid nämna i rubriken vilken slags tjänst det rör sig om, på produktsidan vilken typ av produkt det rör sig om och på maskinsidan vilken maskin det rör sig om.

4. Stavning och användning av specialtecken
Kontrollera din nyhet en extra gång så det inte finns stavfel eller andra fel som gör det svårt att läsa nyheten och som i värsta fall kan ändra textens mening. Undvik överdriven användning av specialtecken som t.ex. utropstecken eller punkter. Undvik att skriva hela rubriken eller större delar av texten med versaler.
5. Nyheter - endast en gång per dygn
För att undvika att nyhetsbrevet översvämmas av nyheter från ett fåtal företag kan man endast sätta in en nyhet per dag. Dessutom får varje enskild nyhet endast sättas in en gång.

6. Använd bara dina egna nyheter
Sätt inte in nyheter om ditt företag som har publicerats i andra medier, om inte du har avtalat med journalisten att du får använda artikel. Det är journalisten och det enskilda mediet som äger rättigheten till artikeln.

7. Skriv bara om ditt företag
Skriv inte om andra företag eller personer. Webbplatsen ger dig möjlighet att framhäva just ditt företag. Undvik att jämföra produkter och maskiner.

8. Produkter, Maskiner och Tjänster
Sätt inte in samma produkt/maskin/tjänst flera gånger. Sätt in din produkt/maskin/tjänst en gång. Du kan redigera dina inlägg och få dem med i nyhetsbrevet när du vill. Du kan ha två införanden per vecka under resp. Produkter, Maskiner och Tjänster.

9. Återanvändning av tidigare annonser.
Återanvänd en annons med måtta. Vänta minst 3 veckor innan ni sätter in samma annons igen.

10. Bra ”kommenterapraxis”
Håll en god ton i kommentarerna, undvik personangrepp och kommentarer med marknadsföringsmässig karaktär. Länka endast i din kommentar om det är relevant för debatten. Var uppmärksam på att debatten kontrolleras av portalens redaktion.Om ovanstående netikett inte respekteras, förbehåller Nordiske Medier sig rätten att ändra eller ta bort material.

Sänd till en kollega

0.027