23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hyresmarknaden i Norrköping alltmer dynamisk

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När hyresmarknaden diskuteras i Sverige

När hyresmarknaden diskuteras i Sverige är det nästan alltid Stockholm och de andra två storstäderna som är i fokus. Sällan diskuteras det hur utvecklingen på hyresmarknaden är i de medelstora och mindre städerna. Men det kan vara intressant att titta närmare på marknaden för bostäder även i dessa, mindre, städer. Är det till exempel lätt att hitta hyresbostad Norrköping? Det kanske inte är så lätt som man skulle kunna tro att hitta en bostad där. Samma situation gäller i många av de medelstora svenska städerna. Dessa städer kan ha ett nog så dynamiskt näringsliv och det gör att det ofta råder ett stort tryck på hyresmarknaden, vilket i sin tur gör att det produceras många nya hyresrätter men dessa produceras dock ofta med en viss fördröjning vilket leder till att hyresmarknaden fortsätter att vara något överhettad.

Vad kännetecknar hyresmarknaden i en medelstor svensk stad?
Det som kännetecknar hyresmarknaderna i medelstora, och i högre grad i mindre, svenska städer är att det är en högre andel av befolkningen som bor i villor och radhus. Detta medför att antalet hyreslägenheter är färre. Det är också ofta så att det finns ett ganska litet antal större hyreslägenheter. Logiken är att om man har pengar för en större lägenhet så bor man i villa istället. Det är ofta unga och äldre personer som bor i lägenhet och dessa personer nöjer sig ofta med mindre bostäder. Denna situation har dock i någon mån förändrats de senaste åren.

Hur ser framtidens hyresmarknad ut i Sveriges medelstora städer?
Det finns en ökad efterfrågan på större hyreslägenheter i Sveriges medelstora och mindre städer. Detta beror på att den generation som nu pensioneras och vill bo i lägenhet har mer pengar att disponera, och de flyttar ofta från en villa. Denna utveckling gör att vi kan förvänta oss en fortsatt stark efterfrågan på hyreslägenheter.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047