23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att tänka på när du köper taklampa

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att hitta en taklampa som är både snygg och praktiskt är inte alltid det enklaste, men det är oerhört viktigt för att kunna förse våra hem med belysning.

Taklampor ska kunna ge en allmän belysning till det utrymme den installeras i, men betyder trots detta så mycket mer än så. Du vill att din taklampa ska ge ett klart, men vackert ljus, samt att den smyckar rummet oavsett om den lyser eller inte. Är du på jakt efter en lampa men känner dig lite vilse? Läs vidare!

Tänk på storleken på rummet och vart lampan ska placeras
Det första steget att tänka på när du ska välja rätt taklampa är att räkna ut hur stort ditt rum är samt hur mycket ljus som behövs för att det ska hållas upplyst. Beroende på hur stor din lampa ska vara, hur starkt ljuset ska vara och så vidare finns det ett brett sortiment av taklampor att välja mellan, och garanterat något för varje smak. Ska din lampa placeras i köket, vardagsrummet eller sovrummet? Det är många frågor man måste ställa sig eftersom alla lampor skiljer sig något ut.

Nästan alla rum smyckas av minst en taklampa eftersom de normalt ger den kompletta belysningen av rummet. Förutom att tänka på hur stort rummet är och hur kraftig belysning som behövs ska du också utgå från takhöjden. Har du högt i tak passar det bättre med kristallkronor eller andra hängande lampor.

Använd rätt glödlampa.
När du har en bättre överblick av i vilket rum din taklampa ska placeras och hur mycket ljus som krävs här, är det dags att välja rätt glödlampa! Många lampor levereras redan med LED-lampor installerade, men ibland måste du köpa till lampor – och då anges detta högst sannolikt i produktbeskrivningen. Traditionella glödlampor håller på att fasas ut, medan LED-lampor utgör större och större plats på marknaden idag. En annan aspekt att tänka på när det kommer till glödlampor är dess färgtemperatur. Idag finns det en mängd olika temperaturer att välja mellan. En del gillar det traditionella, gula ljuset och andra vill ha ett mer matt, vitt ljus.

Visualisera hur det kommer se ut
När du samlat ihop några idéer och hittat ett par snygga, funktionella lampor som du gillar rekommenderar vi att du börjar med att visualiserar hur det kommer att se ut i ditt rum innan du genomför köpet. Men också hur mycket underhåll som lampan kommer att kräva. Impulsköp är kul – vi håller med, men det är inte särskilt smart. Du bör tänka på ting som materialet på lampan. En kristallkrona är skitsnygg, men du ska veta att det är rätt problematiskt att rengöra dem.

När det kommer till färgtemperaturen på glödlampan kan du testa att köpa (eller låna) med dig några hem innan du köper din nya lampa, och testa hur dessa belyser ditt rum från din nuvarande taklampa eller golvlampa.

Genom att visualisera hur din nya taklampa kommer att smycka och belysa ditt rum underlättar du köpet för dig och slipper impulsköpen.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047