23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Få bättre luft hemma

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi tillbringar en hel del tid inomhus, både hemma och på jobbet, i alla fall de flesta av oss.

Många tänker inte på att luften som vi andas kanske inte är den bästa. Inomhusluft kan bestå av en massa olika föroreningar. Det kan bland annat vara förbränning från både maten man lagar och från levande ljus så väl som det kan vara kemikalier man har hemma. Föroreningarna kan även bero på fukt och mögelsporer med mera. Det kan vara läge att se över din ventilation samt även se över olika alternativ för att det ska bli en bättre inomhusluft.

Få ett bättre inomhusklimat
Det finns en hel del saker du kan göra på egen hand för att få en bättre kvalitet på din inomhusluft. Du kan som sagt kontrollera hur väl din ventilation fungerar. Du kan även satsa på att köpa en ozongenerator. Annat du kan göra är att se till att damma ordentligt hemma, piska mattorna och dammsuga möblerna. Att tända rökelser och doftljus må vara mysigt, men gör det inte för ofta. Om du gör det, se till att vädra ut efteråt.

Kolla din ventilation
Det är enkelt att själv kontrollera hur det står till med ventilationen. Du kan ta ett papper och hålla den mot en ventil där det ska vara frånluft. Dessa finns ofta i badrummet, köket och i förråd. Är det så att pappret sugs gast mot ventilationen, då fungerar den så som den ska. Om den inte gör det så kan det vara bra att ta in ett proffs för att se över det hela. Tecken på att det inte står rätt till med din ventilation är bland annat att det är imma kvar på badrumsspegeln 30 minuter efter duschen är över eller att det luktar mat i andra rum än i köket.

Få en bättre inomhusluft
Det finns även ett par små knep för att göra luften inomhus bättre. Se till att vädra, då och då, gärna med korsdrag. Se även till att dina uteluftsventiler är öppna samt rena. Du kan även ta bort dina tätningslister runt dörrar och fönster. Sedan, då du lagar mat, du kan då öppna fönstret i ett annat rum samtidigt som du har på fläkten, det ökar luftomsättningen. Sist men inte minst, se till att du håller ditt hem fritt från damm eftersom det är i just dammet som de ohälsosamma partiklarna i luften samlas.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.111