23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så kan yoga hjälpa dig att öka produktiviteten på jobbet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Om du är en av dem som ännu inte lyckats förstå dig på yoga och varför det skulle kunna vara fördelaktigt för dig – se hit! Det har nämligen visat sig att yoga inte bara är ett sätt att koppla av eller bli vältränad på.

Yoga kan faktiskt hjälpa till att öka produktiviteten på jobbet!

Yoga – en uråldrig tradition som kan minska stress och öka välbefinnandet
Vad yoga är kan vara svårt för en nybörjare att förstå. Det räcker dock med att säga att yoga är ett begrepp inom indisk filosofi, psykologi och religion – men i vår västerländska värld avser det en form för fysiska övningar som sammanflätar kropp och knopp.

Förutom att du får upp pulsen, ökar flexibiliteten och når ditt “självmedvetande” kan yoga faktiskt öka produktiviteten på jobbet. Men hur? Jo, faktum är att yoga, till skillnad från de flesta andra träningsmetoder, utmanar både det fysiska och emotionella i människan. Yoga kan alltså hjälpa dig att minska stressen och samtidigt öka ditt välbefinnande.

Men det förbättrar också koncentrationsförmågan och ditt fokus
En arbetsplats innefattar oftast långa möten och stressiga tidsfrister. Just därför är det viktigt att man tar ett avbrott från detta emellanåt. För några fungerar cigg och kaffe, men på riktigt – hur bra är det egentligen för kroppen och sinnet på lång sikt?

Att istället ta dig tid att meditera eller genomföra några djupa yogaövningar kan hjälpa dig att medvetet tysta ditt stressade sinne när du känner dig överväldigad. Det reglerar syreflödet i ditt blod, som gör dig mer alert och medveten – som i sin tur hjälper dig att fokusera och förbättrar därmed din koncentrationsförmåga.

Bäst av allt: det gör att du känner dig mer positiv!
Yoga hjälper dig som sagt med alla de ting som utmanar dig under din arbetsdag. När du känner dig stressad eller utmanad under dagen, ta på dig dina yogakläder (skippa det om du befinner dig på arbetsplatsen!) och ägna 5–10 minuter åt några yogarörelser och andningsövningar. Yoga hjälper dig att återgå till ditt självmedvetande. Du blir fokuserad, energisk och kreativ och kommer känna dig mer positiv – vilket som utan tvekan kommer att öka produktiviteten i ditt arbete.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063