23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Limfria golv skapar sensoriska upplevelser på dagcenter

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

Nyligen flyttade Lindens dagliga verksamhet i Jönköping till nya lokaler. De nya lokalerna har byggts om och anpassats för att passa verksamheten till fullo.

Då man i verksamheten spenderar mycket tid på golvnivå och använder sig av rullstolar och andra hjälpmedel, var det viktigt att hitta ett golv som var tåligt, bekvämt och enkelt att underhålla. Därför föll valet på golvlösningar från Altro, i form av det limfria golvet Altro Cantata™.

Dagcenter Linden vänder sig till personer med grava flerfunktionshinder. Verksamhetens arbete inkluderar sinnesstimulering, motorisk träning och kommunikation, och målet är att ge intellektuellt och fysiskt funktionshindrade människor en meningsfull vardag.

I samband med en flytt från gamla lokaler valde man att totalrenovera de nya lokalerna för att matcha verksamhetens behov. Eftersom mycket av verksamhetens arbete utförs på golvnivå, ställde man höga krav på det nya golvets tålighet, utseende och komfort. Därför valde man att rusta de nya lokalerna med Altro Cantata, ett limfritt golv från Altro.

Sinnesintryck från golv till tak

På Linden har man fokuserat mycket på att personerna ska få uppleva saker med alla sinnen. Claudia Vlad, projektutvecklare på Jönköpings kommun, berättar:

- Verksamheten anses vara ett jobb för personerna att gå till, och det finns något här för alla. De kan bland annat laga mat, bada jacuzzi, leka i lekrum eller få massage och terapi. Men det vi fokuserar mest på är att hjälpa dem att ta in sinnesintryck. Vi har till exempel tak som efterliknar en stjärnhimmel, och vi ville komplettera med ett golv som också kan erbjuda sensoriska upplevelser.

Hon fortsätter:

- Golvet ska kunna främja en god upplevelse för både synen och känseln, och färg och komfort är väldigt viktiga faktorer för våra sinnen. Vi behövde därför ett golv som var bekvämt, dämpande och med hög motståndskraft mot intrycksmärken från rullstolar och andra hjälpmedel. Dessutom ska färgsättningen vara lugnande och genomgående, för att bibehålla ett enhetligt sinnesintryck. Vi tycker att det golv som vi har valt från Altro uppfyller alla kriterier.

Lättarbetat och trevligt för ögat

Kommunen satte mycket höga miljö- och arbetsmiljömål och letade efter ett golv som var både enkelt och snabbt att lägga. De siktade på att komma igång med verksamheten så snabbt som möjligt och därmed undvika för lång nedstängningstid, vilket är en stor anledning till att valet föll på det limfria golvet Altro Cantata. Tack vare Altro Cantatas limfria installationsteknik blir golvläggningen smidig och enkel. Dessutom erbjuder golvet 14 dB akustikdämpning och är speciellt utvecklat för att passa tungt belastade områden.

Installationen av golvet stod golvläggaren Martin Larsson från Svärds Mattor för. Han avslutar:

- Altro Cantata är ett mycket fint golv att jobba med, särskilt eftersom det är limfritt. Det är lättarbetat och mjukt att skära i och det gick väldigt smidigt att lägga. Dessutom var det fina färger i golven som valts ut, vilket blir trevligt för ögat.

Om Altro – www.altro.se

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år. Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen. Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar. Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar. 

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Sänd till en kollega

0.063