23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mindre metalltillverkare? Så kan du nyttja MES

| Medlemsnyhet | Företag Jeeves Information Systems AB

Ofta är tillverkning det primära fokuset för metalltillverkarna och då ligger de största vinsterna i bättre synlighet och styrning av tillverkningen. Då kan MES vara till hjälp.

Termen MES definieras normalt som uppkopplad informationsteknik på verkstadsgolvet. MES-lösningar kännetecknas normalt av tre applikationer: datainsamling, schemaläggning och kvalitet, vid sidan av funktionerna för kommunikation och datahantering/datadistribution.

Teknik är en mycket viktig faktor för ökad konkurrenskraft inom tillverkningsindustrin. Stora företag har ofta tillgång till de pengar och de resurser som behövs för att använda ny teknik när den kommer fram. Det sätter ännu högre press på mindre konkurrenter som inte har råd med den kostnad eller risk som obeprövade innovationer innebär. Mindre företag är dock mer beslutsamma och flexibla i att implementera nya idéer när de större konkurrenterna har visat att idéerna är effektiva och att kostnaderna för att införa dem faller kraftigt. Därför måste medelstora företag noga bevaka vilka typer av teknik de större aktörerna i respektive bransch implementerar och snabbt börja använda den bästa tekniken för att återfå sin konkurrenskraft.

Läs hela artikeln här

 

Medlemsnyhet

Företag
Jeeves Information Systems AB

Kungsbron 1/Klarabergsviadukten 70
111 22 Stockholm
Sverige
Jeeves Information Systems AB

Sänd till en kollega

0.063