23948sdkhjf

Jula flyttar – Familia väcks till nytt liv

Lågpriskedjan Jula stänger sin butik i Hyllinge utanför Åstorp och flyttar in i köpcentrumgallerian Familia.

Invigningen av det 4 000 kvadratmeter stora varuhuset med outlet sker den 25 maj.

Flytten är det första steget i arbetet med att återuppväcka den avsomnade gallerian.

Som Dagens Handel tidigare rapporterat förvärvades Familia av Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter 2021.

Ambitionen är att utveckla handelsområdet som till för några år sedan dominerades av City Gross. Butiken var en gång i tiden var Sveriges största livsmedelsbutik och stängde 2019. City Gross lågpriskoncept Hyllinge Cash drevs dock vidare i Familia fram till hösten 2022 då även det stängde.

Vid övertaget av Familia berättade Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen, att det finns stora planer på utveckla köpcentrumet med volymhandel, outlets och som mötesplats för sport och fritid, restaurang och kafé.

Samtidigt, den 25 maj, är det även premiär för Julas 126:e varuhusinvigning. Butiken på 2 790 kvadratmeter öppnar på Grini Næringspark i Osloregionen.

– Det är fantastiskt kul och känns väldigt bra att Jula är omtyckt på den norska marknaden och att vårt koncept gillas av kunderna. Samtidigt är det tufft att få tag på bra lägen i Oslo-regionen. Att vi nu öppnar på två attraktiva lägen under 2023 känns väldigt bra och stärker vårt varumärke ytterligare, säger Karl-Johan Blank i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078