23948sdkhjf

Stockmann överväger att byta namn till Lindex Group

Det eventuella namnbytet ingår i en ny strategisk utvärdering.

I maj utsågs Susanne Ehnbåge till vd för både Lindex och hela Stockmannkoncernen. Nu överväger koncernen att byta namn till Lindex Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

På måndagen beslutade koncernen att inleda en strategisk utvärdering. I den ingår bland annat att bättre återspegla Lindexdivisionens roll i Stockmanns affärsverksamhet.

Stockmannkoncernen omsatte 2022 981,7 miljoner euro varav Lindex omsatte 661,1 miljoner euro, enligt bokslutskommunikén 2022.

– Lindex har haft en grundläggande roll när det gäller stärkandet av koncernens prestation under årens lopp. Att inleda en strategisk utvärdering beträffande ett namnbyte och en övervägning av strategiska alternativ för varuhusverksamheten är ett naturligt följande steg i vår strategi och återspeglar Lindex växande roll inom koncernen, säger Sari Pohjonen, Stockmanns styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Som en del i utvärderingen kommer koncernen bland annat att överväga möjliga ägarförändringar, se över att utöka varuhusverksamhetens självständiga roll eller att fortsätta med den nuvarande strukturen.

Ett eventuellt namnbyte kommer inte att påverka Stockmanns varuhus som kommer att fortsätta sin verksamhet under samma namn som tidigare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078