23948sdkhjf

Nu öppnar Motonet första svenska varuhuset

Nyligen öppnade den finska varuhuskedjan sin e-handel – nu är det invigningsdags i Birsta.

Den 30 september öppnar den finska detaljhandelskedjan Motonet sitt första svenska varuhus i Birsta handelsområde i Sundsvall, vilket Dagens Handel tidigare rapporterat om.

– Varuhuset ligger exceptionellt väl synligt och nära. I och runt Sundsvall finns mycket aktiva människor med stort intresse för DIY, natur och bilar. Vi har många gör-det-självare bland våra kunder, men med våra tjänster behöver du inte göra allting själv, om du inte vill förstås. Även om att göra saker själv har blivit alltmer sällsynt på vissa håll, så uppmuntrar både de utmanande ekonomiska tiderna och även det ökande hållbarhetstänket människor att reparera och underhålla sina saker, säger Johan Ljung, vd för Motonet, i ett pressmeddelande.

I det 5 000 kvadratmeter stora varuhuset, varav butiksytan är 3 500 kvadratmeter stort, kommer ett stort utbud av reservdelar och tillbehör till bilar och motorcyklar att säljas, liksom verktyg, båt- och fisketillbehör samt hem- och fritidsprodukter.

Vid varuhuset kommer också ett servicecenter för bilister finnas och precis som i Finland kommer kunderna även kunna anlita tjänsten Motomat, en test- och servicestation för mindre underhåll av bilen.

Motonet, som har liknats vid ett finskt Biltema, har stora expansionsplaner i Sverige. Ett andra varuhus ska öppna i Örebro och bolagets tredje svenska varuhus öppnar i handelsområdet Valbo i Gävle sommaren 2024. Motonet har också nyligen lanserat sin e-handel.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125