23948sdkhjf

Motonet öppnar första svenska varuhuset

Hösten 2023 öppnar finska detaljhandelskedjan Motonet sitt första svenska varuhus i Sundsvall. Satsningen kompletteras med företagsförsäljning, en nätbutik för de svenska kunderna samt ett svenskt huvudkontor

I det 5 000 kvadratmeter stora varuhuset i Birsta handelsområde kommer det att finnas ett brett utbud av reservdelar och tillbehör till bilar och motorcyklar, verktyg, renovering, båt- och fisketillbehör samt hem- och fritidsprodukter. 

Ett servicecenter för bilister kommer att byggas upp kring varuhuset med komplettering av verkstadstjänster. 

Som i Finland kommer kunderna även att kunna anlita tjänsten Motomat. Det är en test- och servicestation för mindre underhåll av bilen, till exempel byte av glödlampor och torkarblad samt mätning av olja och kylarvätska. 
 
– Vi är väldigt nöjda att ha funnit en bra lösning i just Sundsvall som sedan dag ett varit högt upp på vår prioriteringslista då staden matchar Motonets önskemål mycket väl. I och runt Sundsvall finns mycket aktiva människor med stort intresse för DIY och natur. Och inte minst är detta område ypperligt för oss att starta upp med vårt fokus på bil, båt och mc där vi är övertygade att vi kommer tillföra en ny dimension till konsumenten, säger Johan Ljung, vd för svenska Motonet.
 
Satsningen ger Sundsvall ett tillskott på 50 nya arbetstillfällen och rekryteringen påbörjas nästa vår. 
 
Enligt Motonet finns planer på att stärka varumärket med fler etableringar "i sund takt" längs Norrlandskusten, i Stockholmsområdet och västerut.
 
Motonet är ett finskt familjeföretag med totalt 40 varuhus i Finland samt ett varuhus i Estland. Verksamheten ingår i Bromankoncernen med 2 500 anställda. 2021 uppgick företagets omsättning till 470 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094