23948sdkhjf

Ny rapport: 2027 står e-handeln för 41 procent av försäljningen

”Även om e-handeln inte fortsätter att öka lika snabbt som under pandemin, har branschen genomgått en märkbar och varaktig förändring”, enligt rapporten.

2027 beräknas e-handeln stå för 41 procent av detaljhandelsförsäljningen. Det innebär en betydande ökning då motsvarande siffra för 2017 var 18 procent. Det visar en ny rapport från Boston Consulting Group (BCG).

Under pandemin skedde nära på en fördubbling av e-handelsförsäljningen. Det följdes sedan av en avmattning, men nu har handeln återigen börjat växa. Den årliga tillväxttakten för den globala e-handeln väntas uppgå till nio procent till 2027, vilket är mer än dubbelt så mycket som den förväntade tillväxten inom den fysiska detaljhandeln. som förväntas ha en årlig tillväxttakt på fyra procent.

– Även om e-handeln inte fortsätter att öka lika snabbt som under pandemin, har branschen genomgått en märkbar och varaktig förändring. Rivaliteten mellan nya aktörer och etablerade företag har ökat och nya köpbeteenden har betydande inflytande över dagens e-handelsförsäljning, säger Olof Darpö, partner på BCG och medförfattare till rapporten, i en kommentar.

Underlaget till undersökningen är hämtad från 410 detaljhandelsföretag och 415 CPG-företag över hela världen med omsättningar som sträcker sig från 50 miljoner dollar till över tio miljarder dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078