23948sdkhjf

Hon tar över som vd för Netonnet

Den tidigare ekonomidirektören beskrivs som en person med goda ledaregenskaper, stor arbetskapacitet och hög integritet.

I september meddelade Netonnet att Susanne Holmström lämnar rollen som vd efter fem framgångsrika år där hemelektronikkedjan både växt och ökat lönsamheten.

Från och med 1 december är det Josefin Dalum som tar över rodret. Det rör sig om en internrekryteringen då hon senast kommer från rollen som ekonomidirektör. I samma veva tar hon även plats i koncernledningen för Komplett Group, som slogs samman med Netonnet i februari 2022.  Hon har även en bakgrund som finansdirektör på Moment Group och tillförordnad vd samt chefsroll hos elbiltillverkaren Polestar.

– Det är med både ödmjukhet och stolthet som jag påbörjar mitt nya uppdrag som vd för att tillsammans med koncernledningen för Komplett Group, Netonnets ledning och medarbetare fortsätta Netonnets spännande resa, säger Josefin Dalum i en kommentar.

Bolaget har ett kraftfullt utgångsläge i en utmanade tid, tillägger Josefin Dalum. Med bas i Netonnets starka prisposition finns det fortsatt möjlighet att ta marknadsandelar.

– Jag ser fram emot att jobba tvärs över den svenska och norska marknaden och bidra till att vi stärker vår position i både Sverige och Norge. Vi är medvetna om de utmanande tiderna för våra kunder och Netonnet strävar efter att erbjuda konsumenterna konkurrenskraftiga priser i en tid där varje krona räknas. 

Fram till nu har Jaan Ivar Semlitsch, vd för Komplett Group, varit tillförordnad vd även för Netonnet. Han är glad att Josefin Dalum tackat ja till jobbet och beskriver henne som en person med goda ledaregenskaper, stor arbetskapacitet, hög integritet, en sund värdegrund och är operativ med stark implementeringsförmåga. 

– Det fanns många kandidater att välja mellan under processen, men Josefin utmärkte sig och det är extra motiverande att kunna landa en intern kandidat med intern befordran. Det är utmanande tider, både för hemelektronikbranschen och för konsumenterna. Med Josefin Dalum som ny vd är jag övertygad om att vi har rätt person på plats för att leda Netonnet in i framtiden, säger han.

Netonnet beskriver gärna de senaste årens utveckling som en framgångssaga, men faktum är att 2022 blev ett trendbrott för bolaget. Omsättningen landade på 6,5 miljarder kronor, enligt den senaste årsredovisningen, vilket är en minskning med 12 procent jämfört med 202.Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094