23948sdkhjf

Ny prisoffensiv för möbeljätten: ”Ligger i vårt DNA”

Under hösten 2023 kom beskedet att Ikea sänker priset på runt 500 produkter, däribland flera av möbeljättens storsäljare. Nu ska priset sänkas för ytterligare 2 500 produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

– I tider av ekonomisk osäkerhet är livet hemma viktigare än någonsin. Det är en stor investering att göra vårt sortiment mer prisvärt igen och vår strategi och vårt löfte är att fortsätta sänka priserna när vi kan, säger Elefteria Cromlidou, kommersiell chef på Ikea Sverige, i en kommentar.

Innan verksamhetsåret nått sitt slut i augusti ska motsvarande en fjärdedel av möbelkedjans hela sortiment har fått ett nytt lägre pris.

– Att vara prisvärda ligger i vårt DNA, och i utmanande tider är det viktigare än någonsin. Vi har lovat att sänka priserna när vi kan och nu ser vi en möjlighet att ge tillbaka till våra kunder, fortsätter Elefteria Cromlidou.

Flera av kedjans varugrupper berörs av prissänkningarna, enligt Ikea. Allt från förvaring, soffor och sängar till mindre inredningsdetaljer. Även vissa rätter i Ikeas restauranger får ett nytt, lägre pris.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109