23948sdkhjf

Teknikmagasinets nya fordringsägare vill inte driva kedjan vidare

Sagan om Teknikmagasinet kan vara all efter uppköpet.

Torsdag den 4 januari försattes Teknikmagasinet i konkurs och mindre än en vecka senare stod det klart att Hans Petter Bjarøy som driver Bjarøy Handel tagit kontrollen över konkursboet, det uppger norska E24. 

Han ska ha kommit överens med Svea Bank som hade pant i det svenska moderbolaget.

Någon köpesumma kommuniceras inte och den nya ägaren är också förtegen om vad som ska ske med butiksbeståndet men uppger att planen är att sälja butikerna vidare. Enligt tidningen kan vissa butiker möjligen få leva vidare ”på ett eller annat vis” men samtidigt skriver E24 att Teknikmagasinet som kedja nog är att betrakta som historia. Detta då Hans Petter Bjarøy i norska medier beskrivs som en konkursuppköpare av rang som i 30 år byggt en lukrativ verksamhet på att köpa och sälja konkursbon.

Hans Petter Bjarøy bekräftar affären till tidningen men är förtegen kring kedjans framtid och säger att  butikernas omedelbara framtid är tudelad men att en fortsättning som kedja är ”osannolik”.

– Det är väldigt osannolikt att det kommer att fortsätta. Inför konkursen arbetade aktieägarna hårt för att hitta nya lösningar. Jag vet inte vad som ligger bakom, säger Hans Petter Bjarøy till tidningen.

I de butiker som inte kan säljas vidare blir det istället tal om utförsäljning. För att få till utförsäljning i butikerna har sällskapet ingått korttidsavtal med de anställda.

I Norge omfattar Teknikmagasinet 25 butiker och konkursen berörde 138 medarbetare. I Sverige berördes 35 butiker och 220 medarbetare av konkursen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127