23948sdkhjf

Teknikmagasinet återuppstår online: ”Tvungna att agera”

Det klassiska varumärkets 35 butiker kommer inte öppna igen.

Följetongen om Teknikmagasinet fortsätter. Nu kommer beskedet att mobiltillbehörsbutiken PhoneLife har förvärvat det klassiska varumärket som återstartats som en renodlad e-handel. Hemelektronikkedjans 35 butiker kommer fortsatt att vara stängda.

– När vi på Phonelife fick klart för oss att Teknikmagasinet återigen stod vid ruinens brant kände vi oss tvungna att agera. Vi kommer uteslutande att fokusera på e-handel då vi anser att det ligger i varumärkets natur att vara teknikfokuserat och framåtlutat. Friheten att kunna handla när och var man vill och sedan snabbt och smidigt få det levererat hem är svårslagen. Kunder som handlar från Teknikmagasinet.se kommer att få åtnjuta samma snabba leveransupplevelse som Phonelifes kunder gör, säger Julius Jansson Sleth, vd på Phonelife, i en kommentar.

I början på januari försattes Teknikmagasinet i konkurs för andra gången på fyra år. Några veckor senare konstaterade konkursförvaltaren att försöken med att hitta en ny köpare som kan ta över helheten misslyckats. Därmed förlorade de 220 anställda jobbet.

Men nu kommer alltså själva varumärket att leva vidare. Teknikmagasinet.se är redan i drift och e-handeln har fått tillbaka sin traditionella logotyp och klassiska slogan.

– Vi har sedan barnsben starka känslor kopplat till varumärket och tar oss an uppgiften att förvalta det vidare med stor ödmjukhet. För oss var det en självklarhet att återstarta e-handeln med den traditionella logotypen och under sloganen ”meningen med livet”, tillägger Julius Jansson Sleth.

Under 2022 omsatte Phonelife 70,8 miljoner kronor och gjorde en vinst på runt 2,4 miljoner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063