23948sdkhjf

Teknikmagasinet i graven – nu är alla butiker stängda

Alla 35 butiker har stängt och kedjan tackar kunderna för de 35 år som varit.

Söndagen den 4 februari blev den sista dagen som Teknikmagasinet höll öppet. Nu har samtliga 35 butiker stängt för gott. I ett inlägg på Facebook tackar kedjan sina kunder för de 35 år som varit.

”Vi vill ta detta tillfälle att rikta ett stort tack till er alla. Er support har varit ovärderlig, och vi är djupt tacksamma för varje köp, varje leende och varje ögonblick vi har fått dela med er. Ni har varit kärnan i vår verksamhet, och vi är oändligt tacksamma för att ni har varit en del av Teknikmagasinets resa”, skriver kedjan och tillägger:

”Vi hoppas innerligt att våra produkter och vår personal har kunnat bringa glädje och inspiration till ert liv. Trots dagens sorg vill vi fokusera på de positiva minnena och erfarenheterna vi har delat tillsammans. Tack för 35 fantastiska år. Vi önskar er all lycka och fortsatt glädje genom teknik.”

Det var i början på januari som Teknikmagasinet försattes i konkurs då det norska ägarbolaget inte såg någon möjlighet att driva den svenska verksamheten vidare. Drygt en månad senare gav konkursförvaltaren upp försöken att hitta en ny ägare och därmed var slutet nått. Kedjans 220 anställda förlorar jobbet.

Teknikmagasinet har haft flera turbulenta år bakom sig. Den 15 januari 2020 försattes företaget i konkurs. I februari samma år stod det klart att 52 butiker skulle drivas vidare med en ny ägare. I mars 2022 köpte Release hemelektronikkedjan som då omfattade 85 butiker i Sverige. Sedan dess har butiksnätet mer än halverats.

Teknikmagasinet omsatte 2022 nära 180 miljoner kronor och redovisade ett minusresultat om 85 miljoner kronor (ebitda).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063