23948sdkhjf

Teknikmagasinet får ny ägare igen

Teknikmagasinets nya norska ägare är kedjans tredje på drygt två år. Nu ska satsningen på mobilreparationer fortsätta och därtill gör kedjan en stor satsning på försäljning av begagnade mobiltelefoner.

Materia Retail Group säljer Teknikmagasinet SWE AB, som bolaget ägt sedan november 2020, till norska Release AS som är ett återbruks- och mobilföretag som erbjuder egna mobilabonnemang, köper, säljer och reparerar begagnade mobiltelefoner online och i butik.

Affären är villkorad av godkännande vid en extra bolagsstämma som ska hållas den 1 april, heter det i ett pressmeddelande. Någon köpeskilling uppges inte.

– Vi har genomfört betydande omstruktureringar och kostnadsbesparingar under pandemiåren och är redo för ett nytt skede i Teknikmagasinets 33-åriga historia, säger vd Ulrika Göransson i en kommentar.

Enligt pressmeddelandet ska Ulrika Göransson fortsätta leda verksamheten även efter förvärvet och hon tar även plats i Releasekoncernens utökade ledningsgrupp.

– Vi har redan påbörjat en större omställning av vårt kunderbjudande med ett tydligare fokus på tekniska livsstilsprodukter och reparationer. Nu ser vi fram emot att få en industriell ägare med stora ambitioner och en framtidsriktad vision med fokus på hållbarhet, som kan hjälpa oss att accelerera denna omställning, säger Ulrika Göransson vidare.

Release AS största aktieägare är familjen Gleditsch och Einar Abrahamsen, och därtill finns en koppling till färgtillverkaren Jotun, och i ägarkretsen finns  även Ole Jørgen Smedsrud, Russe-Service, Øistein Eriksen som är vd för release och Christopher Isaksen, finanschef för Release.

I samband med förvärvet av Teknikmagasinet genomför den nya ägaren en nyemission.

Teknikmagasinet omfattar totalt 65 butiker i Norge och Sverige och ska nu fortsätta att  arbeta med mobilreparationsverksamhet men även göra en stor satsning på försäljning av begagnade mobiltelefoner, heter det vidare.

– Vi kommer att ge Teknikmagasinet en grönare profil under 2022 och framåt, säger Release vd Øistein Eriksen i en kommentar och uppger att återanvändning och hållbarhet ska vara kärnan i Teknikmagasinet framgent.

– Vi kommer att fortsätta erbjuda mobilreparationer i butiker med god tillgänglighet och långa öppettider. Dessutom kommer Release att förse Teknikmagasinet med ett brett utbud av begagnade mobiltelefoner och vi erbjuder även egna mobilabonnemang med låga priser och bra kundservice. Vi är ensamma om denna kombination och helhetspaketet, säger Øistein Eriksen vidare.

Teknikmagasinet har ett par mycket turbulenta år bakom sig. Den 15 januari 2020 försattes företaget i konkurs. I februari samma år stod det klart att 52 butiker skulle drivas vidare med en ny ägare. Sedan dess har ytterligare ett ägarbyte skett och prylkedjan ägs sedan november 2020 av Matera Retail Group. För två år sedan omfattade kedjan 85 butiker i Sverige och av dem är drygt hälften borta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094