23948sdkhjf

Jätteaffären mellan Mestergruppen och Happy Homes klar

Totalt 355 butiker när byggkoncernen köper färghandeln: ”Ett viktigt tillskott.”

I december stod  det klart. Mestergruppen förvärvar färghandelskedjan Happy Homes och i dag slutfördes affären.

– Vi är glada över att hälsa Happy Homes välkomna till familjen. Precis som våra medlemmar och entreprenörer besitter de stor kompetens, erfarenhet och brinner för att göra det där lilla extra för sina kunder varje dag, säger Mia Malmros, tillförordnad vd för Mestergruppen Sverige, i en kommentar.

Den 18 december höll Mestergruppen en extrainkallad bolagsstämma där medlemmarna enhälligt röstade för att att godkänna nyemittering av aktier till Happy Homes Sverige och blev därmed en del i byggkoncernen.

Happy Homes, Sveriges äldsta frivilliga färghandelskedja, har i dag över 80 butiker samt e-handel, medan Mestergruppen, med kedjor som Bolist och XL-Bygg, har runt 275 butiker runt om i landet. Totalt beräknas den externa butiksomrättningen landa på cirka 13 miljarder kronor.

Mikkel Sandvik, styrelseordförande för Mestergruppen Sverige AB och koncernchef för Mestergruppen AS, ser många synergier med förvärvet. Nu påbörjas arbetet med att integrera färghandeln i Mestergruppen.

– Vi har goda erfarenheter inom färgfackhandeln i Norge. Mestergruppen är den ledande aktören i Norge inom färg med kedjorna Fargerike, Kulør och Mal Proff, säger Mikkel Sandvik och tillägger:

– Nu ser vi fram emot att skapa synergier över landsgränserna och Happy Homes blir för oss ett viktigt tillskott i Sverige där vi fokuserar på att ta marknadsandelar. Vi har också ett gott och nära samarbete mellan Farveringen och Happy Homes i Norge som vi ser fram emot att fortsätta vidareutveckla

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125