23948sdkhjf

Ikea stänger två butiker i Stockholm

Möbeljätten stänger butikerna i Bromma Blocks och Sickla, men planerar att inom kort öppna nya versioner av sina mindre enheter.

I juli 2021 öppnade Ikea sin första planeringsstudio i Bromma Blocks i västra Stockholm. I juni förra året meddelade möbeljätten att de mindre butiksformaten skulle permanentas under det nya namnet Ikea Planera och beställ, och att flera butiker skulle öppnas under 2024.

Nu gör Ikea helt om och stänger inte bara enheten i Bromma Blocks utan även i Sickla när båda hyresavtalen löper ut i maj 2024. Enligt Ikea för att göra plats för nästa steg i expansionen i Stockholm.

– Det ligger i vårt DNA att ständigt förnya och förbättra och det har vi gjort mycket av under de senaste åren här i Stockholm. Vi planerar att öppna ännu bättre versioner av våra mindre enheter inom kort och kan berätta mer så snart planerna är klara, säger Graeme Smith, area manager Stockholm för Ikea Sverige.

Under de senaste åren har Ikea Sverige satsat stort på att komma närmare stockholmarna. Sedan 2021 tre mindre enheter och ett cityvaruhus i Gallerian öppnats. Samtidigt har stora investeringar gjorts för att modernisera de befintliga varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby.

Just nu planeras för var det är mest lämpligt att öppna nya enheter och Ikea Sverige uppger att möbejätten vill fortsätta vara närvarande i områdena kring Bromma och Sickla. 

– Vi har drivit stora varuhus utanför stadskärnorna i många år, men de mindre enheterna i städerna är fortfarande något nytt för Ikea. Vi har lärt oss mycket på bara några år och vi kommer att fortsätta att förbättra oss, säger Graeme Smith.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109