23948sdkhjf

Färgstark storaffär – Mestergruppen köper ännu en butikskedja

Medlemsägda Colorama har gått med på att köpas upp av Mestergruppen som adderar ytterligare en kedja till portföljen.

Färgfackhandelskedjan Coloramas aktieägare har under en extrainkallad stämma under fredagen röstat ja till ett bud från Mestergruppen. Det innebär att Mestergruppen, som redan äger XL-Bygg, Bolist och Happy Holmes, får ytterligare bredd i portföljen.

– Colorama är en medlemsägd kedja som passar bra in i vår affärsmodell. Genom vårt tidigare samgående med Happy Homes har vi stärkt vår kompetens inom området och vi får nu ännu större synergier inom kedjedrift, inköp och logistik, säger Mia Malmros, till förordnad vd för Mestergruppen Sverige, i ett pressmeddelande.

Det här blir den andra storaffären på kort tid för Mestergruppen, som beskriver sig som en sammanslutning av fria företagare i samverkan, som nyligen förvärvade Happy Holmes. Denna affär kommer att innebära att koncernen får över 400 butiker i sitt bestånd. Colorama har omkring 80 butiker runt om i landet.

Ingen köpeskilling meddelas av parterna.

– I Mestergruppen får vi en stark aktör som gör att vi framåt tillsammans kan skapa ett ännu bättre kunderbjudande och stärka vår position inom färgfackhandeln, säger Petter Ski, styrelseordförande för Colorama.

Colorama omsatte strax under 1 miljard kronor under 2022, enligt sin senaste publika årsredovisning. Då gjorde man en förlust på 2,4 miljoner i rörelseresultat. 

Mestergruppen redovisade samma år en nettoomsättning på 4,7 miljarder och en rörelsevinst på 145 miljoner. Men man uppger att butiksomsättningen numera kan räknas till 13 miljarder. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062