23948sdkhjf

Från Lidl till Mestergruppen – han blir ny vd

Efter förvärven av butikskedjor rekryterar Mestergruppen nu också en ny vd.

Mestergruppen Sverige, som gjort väsen av sig de senaste månaderna genom att förvärva färgfackhandelskedjan Colorama och färghandelskedjan Happy Homes, rekryterar en ny högsta chef. Johan Augustsson, som närmast kommer från tjänsten som vd för Lidl Sverige, tillträder som vd 15 april.

– Vi är stolta och glada över att få in Johan som vd för bolaget. Johan har levererat imponerande resultat för ett av Europas ledande handelskoncept och vi är övertygade om att han tillsammans med den övriga ledningen inom Mestergruppen kommer att bidra till en ytterligare förstärkning av Mestergruppens olika koncept i Sverige, kommenterar Mikkel Sandvik, koncernchef för Mestergruppen AS och styrelseordförande för Mestergruppen Sverige, i ett pressmeddelande.

Johan Augustsson tar över efter Mia Malmros, som varit tillförordnad vd sedan Karin Eriksson lämnade i vintras. Han har befintliga styrelseposter inom livsmedelsindustrin, på Runsvengruppen och Havredals Biodevelop, men vd-posten på Mestergruppen är det första operativa uppdraget sedan Augstsson lämnade Lidl i september 2022  

– Det ska bli spännande att komma till en ny del inom detaljhandeln. Jag ser fram emot att lära känna alla människor och organisationen för att sedan hitta nya lösningar framåt för att fortsätta stärka vår position på marknaden tillsammans med alla kompetenta medarbetare och medlemmar, säger Johan Augustsson.

Förutom de nämnda färgkedjorna äger Mestergruppen även XL-Bygg och Bolist. Bolaget beskriver sig för en sammanslutning av fria företagare i samverkan.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068