23948sdkhjf

Provperioden är slut – nu lanserar Swish självskanning

Det ska bli ännu enklare att betala med Swish i butik. Nu inför betalningsleverantören en tjänst som möjliggör för kunder att självskanna sina varor direkt i appen.

– Vi ser att konsumenter uppskattar att slippa köa och att snabbt och smidigt kunna genomföra sina köp på egen hand i sin mobil. Samtidigt vill inte alla konsumenter behöva ladda ner en ny app och registrera sig som kund så fort man ska köpa något i en butik, och här tror vi att Swish har en enorm styrka. Det är en app som de flesta redan har nerladdad och känner sig bekant med, så tröskeln för att komma igång och självskanna är därför väldigt låg, säger Urban Höglund, vd på Swish, i en kommentar.

Tanken är att kunder checkar in redan i entrén till butiken genom att skanna en QR-kod, sedan är det bara att skanna varor, betala och få kvittot. Allt samlat i Swish-appen.

Tjänsten har pilottestats under en period, men nu är det alltså möjligt för butikshandlare att ansluta sig till tjänsten. En första återförsäljaren är klar och sedan kommer fler att adderas löpande.

Swish har själva konstaterat att självbetjäning är på stark uppgång i sin rapport Unika besökare. Det är framför allt den yngre generationen som föredrar den typen av lösning, både inom dagligvaruhandeln och sällanköpshandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063