23948sdkhjf

Skönhetsjätten har siktet på grannen i öst

”Vi ser fortsatt stark tillväxtpotential för Kicks på den finska marknaden”, säger vd:n.

I september öppnar Kicks en flaggskeppsbutik på Alexandersgatan i centrala Helsingfors. Med en butiksyta på 500 kvadratmeter blir det därmed kedjans största butik i Finland.

– Vi har under många år sökt det perfekta läget på Alexandersgatan, som är ett av Helsingfors mest attraktiva och strategiska lägen. Vi är nu mycket glada över att äntligen ha hittat det. Med den här statement-butiken kan vi skapa en skönhetsupplevelse utöver det vanliga och vi befäster vår position i regionen, säger Carola Lundell, vd på Kicks, i en kommentar.

Det är även inledningen på skönhetsjättens storsatsning på den finska marknaden.

I köpcentrumet Redi i Helsingfors kommer en ny butik att öppna, samtidigt som butiken i Ideapark i Uleåborg uppdateras med ett nytt butikskoncept.

I dag har kedjan 30 fysiska butiker, utöver e-handel i Finland som enligt bolaget visar en stark försäljningstillväxt.

– Vi har ända sedan 2012 årligen ökat vår omsättning i Finland och vi ser fortsatt stark tillväxtpotential för Kicks på den finska marknaden. Vi ser också ett allt större intresse för skönhet och välbefinnande från de finska konsumenterna. Därmed fortsätter vi att investera i vår marknadsposition, där vårt butiksnät är en del, fortsätter Carola Lundell.

Siffrorna för 2023 visade på ett starkt resultat för Kicks. Försäljning ökade med 5 procent och totalt omsatte koncernen runt 4,6 miljarder kronor under fjolåret.

I slutet av juni ifjol förvärvades Kicks av den danska skönhetsaktören Matas som har ett uttalat intresse om att satsa på fler fysiska butiker.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078