23948sdkhjf

Bonti slås ihop med konkurrent – tar över vd:n

Lämnade rekonstruktionen tidigare år.

Det har varit tufft för babyhandeln under de senaste åren. Babyworld, Babyshop och Bonti har alla gått in och ur företagsrekonstruktion. 

Turerna kring Bonti har varit särskilt omfattande. Bolaget, som i mitten av mars lämnade rekonstruktionen, meddelade i början av året att man köpts upp av en grupp privata investerare, däribland Fredrik Lundqvist med bolaget Inorelax och Andreas Martin-Löf. I samma veva kom beskedet att Aleksandra Avli blir ny vd, en post hon lämnade innan hon ens hunnit göra sin första dag.

Nu är bolaget redo att ta nästa steg. Bontis ägarbolag Royal Baby Group köper alla aktier i bolaget bakom Köpbarnvagn, som både driver en fysisk butik i Karlstad och har e-handel i både Sverige och Norge.

Köpbarnvagns grundare och vd Johan Larsson går nu in som ny vd i både ägarbolaget och i Bonti. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot vår fortsatta gemensamma resa. Bonti och Köpbarnvagn kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt och vi ser fram emot att tillsammans med kunder, medarbetare och leverantörer realisera alla synergier, säger han i en kommentar.

Det innebär att Björn Wiklander, som varit vd och lett bolaget genom rekonstruktionen, nu lämnar sin post.

– Det har inte varit ett enkelt beslut att lämna Bonti men det känns tryggt att lämna över bolaget till Johan och teamet. Bonti och Köpbarnvagn är en riktigt bra match, tillsammans kommer vi kunna öka vårt fokus på lönsamhet och säkerställa fullgod varuförsörjning i alla led, säger han.

Under 2022 omsatte Bonti 105 miljoner kronor och gjorde en förlust på 18 miljoner. Köpbarnvagn omsatte 31,8 miljoner och gjorde en vinst på 600 000 kronor.

Bonti är ett exempel på en vd-karusell som snurrar allt snabbare. Läs mer om fenomenet här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047