23948sdkhjf

Dansk barnaktör siktar mot Sverige – planerar för första butiken

”Vi hoppas kunna bli rikstäckande i Sverige”, säger vd:n.

Ytterligare en barn- och babyaktör är på väg att etablera sig i Sverige. Det är danska Børneloppen, eller Barnloppan på svenska, som nu tror sig att hittat en första potentiell franchisetagare och nu letar efter en lämpliga lokal i Malmö.

– Det viktigaste för oss är att vi får tag i rätt franchisetagare som verkligen brinner för återbruk och vill göra skillnad både med sin verksamhet, men också i fråga om klimatet, där återanvändning av kläder är något som verkligen är i ropet. I Malmö har vi en stark kandidat, så nu handlar det om att hitta lokaler med plats för många hyllplatser, säger Johanna Kiel, vd och en av grundarna till Børneloppen, i en kommentar.

Sedan starten 2016 har Børneloppens koncept, med återbruk av barnprylar och barnkläder, vuxit från en till tretton butiker i Danmark, en i Belgien och en på Island. Precis som i fallet med den belgiska och den isländska butiken är det den blivande franchisetagaren i Malmö som själv vänt sig till kedjan med en förhoppning om att öppna butik i stan

– Våra franchisetagare kommer från alla möjliga olika branscher. En del har erfarenhet av eller utbildning inom detaljhandeln, andra inte. Vi hoppas kunna bli rikstäckande i Sverige, men det kräver rätt sorts människor. Det är det viktigaste, fortsätter Johanna Kiel.

Utöver Malmö hoppas Børneloppen på sikt kunna öppna i en rad större städer som Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping och Helsingborg.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079