23948sdkhjf

Ikea till Mall of Scandinavia – här ska möbeljätten flytta in

Enligt uppgift ska Ikea ta över Decathlons 2 500 kvadratmeter stora lokal i Westfield Mall of Scandinavia. Det betyder i så fall att den franska sportkedjan lämnar Sverige.

Det har ryktats om det förut och nu är det bekräftat. I sin strävan att komma närmare kunderna öppnar Ikea i början av 2025 ett minivaruhus i Westfield Mall of Scandinavia i Solna. Enligt Fastighetsvärlden ska möbeljätten ta över lokalen som nu inrymmer den franska sportkedjan Decathlon.

– Vi vet att kunder idag vill möta oss på fler och nya sätt. Det är en resa vi nu gör i Stockholm med att utforska nya format för att möta nya och befintliga kunder. Det första stora steget var när vi öppnade Ikea City Gallerian sommaren 2022, sedan dess har vi investerat i att utveckla befintliga varuhus i Stockholm och nu tar vi nästa stora steg i Mall of Scandinavia, säger Emily Birkin, landschef för Ikea Sverige, i ett pressmeddelande från möbeljätten.

Butiken i Sveriges största köpcentrum ingår i den miljardsatsning på Stockholm som Ikea presenterade 2021 och blir den första i sitt slag. Till Svenska Dagbladet säger Emily Birkin att satsningen är ett ”test” som kan leda till fler stadsnära mindre varuhus i framtiden. Göteborg och Malmö ligger då först på tur.

– För tillfället är vårt fokus på Stockholm. Nu testar vi en mindre enhet där, och naturligtvis kommer utfallet av testet att säga mer om vad vi vill göra framöver, säger hon till SvD.

I butiken i Mall of Scandinavia kommer det att finnas heminredningsprodukter att köpa med sig hem och hela sortimentet kan beställas till butiken eller med hemleverans. Dessutom kommer det att finnas inspiration, heminredningsexperter som kan hjälpa till med planering och en möjlighet att köpa mat.

– Våra besökare efterfrågar mer inom heminredning och det är roligt att kunna möta det, med ett större och mer utvecklat koncept än den planeringsstudio som idag finns i Westfield Täby Centrum, kommenterar Louise Bergqvist, director of leasing på Unibail-Rodamco-Westfield Northern Europe.

Varken Ikea eller Unibail Rodamco Westfield vill kommentera exakt plats för butikslokalen, men Ikea har signerat ett hyreskontrakt för en yta på cirka 2 500 kvadratmeter, samma ytstorlek som Decathlon hyr på det övre våningsplanet vid utången mot Friends Arena. ”Vi kan inte kommentera eftersom nuvarande hyresgäst inte informerat om sina framtidsplaner”, uppger Ikea för Fastighetsvärlden.

Decathlon öppnade butiken i Mall of Scandinavia i februari 2020. Efter att i höstas lagt ned butikerna i Barkarby och Kungens Kurva, följt av vårens besked om att stänga även i Uppsala, så såg Solnabutiken ut att bli den enda kvarvarande i Sverige. Nu ser det i stället ut som om den franska sportjätten är på väg att dra sig ur Sverige helt och hållet. 

Dagens Handel har sökt Decathlon, men hittills inte fått något svar om kedjans framtidsplaner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079