23948sdkhjf

Ikea miljardsatsar på Stockholm – fyra nya butiker ska öppnas

Ikea ska öppna fyra nya butiker i Stockholmsområdet. Totalt handlar det om investeringar på 1,7 miljarder kronor på verksamheten i huvudstaden under en femårsperiod. Huvudsyftet är att nå fler unga människor.

Ikea har varit tydliga med att de vill komma närmare storstadskunderna inne i citykärnorna. Paris och Moskva fick förra året nya cityvaruhus och nu riktar alltså möbeljätten blickarna till huvudstaden i hemlandet.

– Ikea är på en globalt omfattande och ambitiös resa mot att skapa ett mer prisvärt, tillgängligt och hållbart Ikea, och med denna satsning kommer Stockholm ligga i framkant av det nya och framtida Ikea, kommenterar Lena Herder, landschef Ikea Sverige.    

De fyra nya butikerna kommer att bli mindre i storlek än de klassiska Ikeavaruhusen. Enheterna kommer att etableras på platser som fungerar som komplement till de befintliga varuhusen i Kungens kurva och Barkarby. Målet är att växa med Stockholm och att inom fem år nå ytterligare 350 000 människor i huvudstaden, framgår det av ett pressmeddelande.

Förutom de nya enheterna ska Ikea även satsa på att skapa en bättre kundupplevelse och arbetsplats i de befintliga varuhusen. Dessutom ska 500 nya medarbetare rekryteras. Totalt handlar det om en investeriing på 1,7 miljarder kronor på fem år. 

Fakta/Ikea i Stockholm 

  • 1965 öppnade Ikea sitt första varuhus i Stockholm, beläget i Kungens kurva. 
  • 1993 öppnade varuhuset i Barkarby. 
  • 2016 invigdes Ikeas första planeringsstudio i Sverige, Ikea Kök, på Regeringsgatan 65 i centrala Stockholm  
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156