23948sdkhjf

Butikerna slarvar med märkning

Butikerna är för dåliga på att kontrollera livsmedel. Därför kan bland annat allergiska konsumenter drabbas.

Exempelvis hade många butiker kvar en gammal etikett på sin egenpackade potatissallad, trots att de bytt leverantör och den nya potatissalladen hade ett annat innehåll. Av 39 granskade butiker i Sverige fick bara en enda butik godkänt av Livsmedelsverket vad gäller livsmedelshygien, exempelvis slarvade butikerna med ursprungsmärkning av nötkött, rengöring av lokalerna, utrustningen och arbetskläderna. Dessutom saknade en av fyra butiker kyl eller termometer. – Vi tycker inte att företagens egenkontroll har fungerat bra. Många ser kontrollen som något myndigheterna hittat på och inte som ett eget ansvar inför kunden, säger Niklas Ekman, statsinspektör på Livsmedelsverket till Svenska Dagbladet Näringsliv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078