23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Nytt förslag för märkning av livsmedel

Rött ljus ska berätta om maten du säljer är bra eller dålig.

Folkhälsominister Maria Larsson, kd, vill öka butikernas och kundernas möjligheter att påverka sina inköp. Med den brittiska trafikljusmärkningen som förebild vill hon ha en tydligare märkning i svenska livsmedelsbutiker. Men hon öppnar också för att utveckla nyckelhålsmärkningen. Under tisdagen öppnade Maria Larsson dörren för tillverkare av livsmedel för att föra diskussioner rörande livsmedelsmärkning. – Utvecklingen av nyckelhålsmärkningen är bra, men märkningen behöver bli ännu tydligare. Jag vill i första hand se vilka möjligheter det finns att ta fram en sådan märkning på frivillig väg, säger Maria Larsson, till Svenska Dagbladet. I Storbritannien vill myndigheterna ha in ett rödljussystem med röd märkning för varor med hög halt av fett, socker och salt. Grön märkning är varor med bättre balanserat näringsvärde.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.082