23948sdkhjf

Premiär för ett färgglatt Emporia

Efter sju års planerande och byggande står nu Skandinaviens största köpcentrum färdigt. I dag, torsdag, klockan 12 öppnas de omkring 200 butikerna i Emporia i Malmö. Och det är ett köpcentrum som sticker ut färgmässigt.
Det fixades och plockades in i det sista innan de 200-talet butiker i Emporia i Malmöstadsdelen Hyllie kunde öppna dörrarna för förväntansfulla kunder. Torsdag klockan 12 sker den officiella invigningen med tal av bland annat fastighetsägaren Steen & Ströms sverigechef Wilner Anderson och Malmö kommunstyrelses orförande Ilmar Reepalu .

– En förutsättning för det här projektet var att om köpcentrumet ska bli måste det vara stort. Den ska vara som ett rejält plask som ger många och långa ringar på vattnet, säger Wilner Anderson.

– Och det handlar inte bara om många butiker och restauranger, utan också av en visuell attraktionskraft.

Köpcentrumet är ritat av den välkände arkitekten Gert Wingårdh , som berättar att det är ovanligt på så sätt att det flödar av färg.

– Det vanliga är att det är butikerna i sig som ska tala, men här har vi vågat oss på riktigt starka färger, säger han.



Centrumchefen Fredrik Eklund är stolt över mixen av butikerna, som tillsammans har 68 000 kvadratmeter säljyta.

Bland butikerna finns många av de välkända butikskedjorna, där flertalet dock har valt att presentera ett nytt butikskoncept i Emporia. Men här finns också flera för Sydsverige, exempelvis Hollister och Club Monaco, och några också för Sverige nya butiker, exempelvis tyska modemärket Gerry Weber och underklädeskedjan Hunkemöller.

Som tidigare spekuleras öppnar också Apple sin andra svenska Applestore i Emporia. Det blir Apples andra öppning på kort tid i Sverige – i mitten av september öppnade man i Täby centrum utanför Stockholm.

Läs mer i Dagens Handel nr 44 som utkommer den 2 november.

Läs också Här är butikerna som öppnar i Emporia

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062