23948sdkhjf

Leksands centrum utan stöd

Leksands kommun avbryter sitt ekonomiska stöd till föreningen Leksand i centrum.
I fyra år har Leksands kommun stöttat stadens centrumförening. Målsättningen har varit att få fastighetsägare, serviceföretag och handel att samarbeta för att få ett attraktivt centrum. Stödet har inneburit att man kunnat ha en anställd centrumledare som har lett utvecklingsarbetet.

Under de fyra åren har Leksand haft tre olika centrumledare. Och när den nuvarande centrumledaren, Jenny Rehn , som haft posten sedan i maj, har sagt upp sig så väljer kommunen att avbryta stödet till föreningen Leksand i centrum.

– Tillsammans med de investeringar som vi gör i centrala Leksand och vårt bidrag till centrumföreningen har vi haft stora förhoppningar om att skapa ett attraktivt centrum, säger kommundirektör Göran Wigert .

Han ser det som ett misslyckande att föreningen inte har lyckats få fler intressenter att vilja vara med och tillsammans utveckla handeln i Leksands centrum.

Istället för ekonomiskt stöd till en centrumledare, kommer kommunen att lägga pengarna på att genomföra en årlig julmarknad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078