Nyöppnade jättegallerian Mall of Scandinavia lade redan från första planeringsstadiet stor vikt vid maten, både den snabbt serverade och den som handlar om att sitta ner en stund. Och resultatet syns nu i Solna där gallerian inhyser det som ledningen beskriver som "Stockholms största restaurangkluster".
Och knappt har dammet lagt sig från premiären av Kista gallerias FnB Market – med krögarduon
Niklas Ahlbomoch
Michael Zhanmed servering rakt över disk att ta hem eller äta på plats – och tillika stockholmska köpcentrumet Ringens nya matscen Teatern – med nio kök och ett patisserie och välkända matprofiler – så presenterar Farsta centrum sin matgiv.
Farsta centrums fastighetsägare Atrium Ljungberg har de senaste åren byggt om och förnyat centrumet och nu tas ytterligare ett steg: mat- och delikatessutbudet förstärks.
Mer mat i FarstaTill julhandeln öppnar ytterligare sex aktörer med fokus på mat: Farsta Deli/Tapas smått och gott, Beijing8, Parti, Sushirullen, Fresh and fancy och Kahls the och kaffe. De flyttar in på nedre plan där Hemköp, Coop och Systembolaget finns sedan tidigare.
- Dagligvaror är ett strategiskt viktigt utbud för Farsta centrum och rationell och vardagsenkel matglädje är en tydlig del i målbilden för det vi nu skapar. I ombyggnationen av den del som ursprungligen 1960 inhyste en saluhall adderar vi nu en högkvalitativ årsring till vår utveckling i och med lanseringen av en hybrid av modern saluhall och food court, säger
Thomas Levander, marknadsområdeschef för Atrium Ljungberg.
Från Åsele till Gotland till FarstaÄgarna till Farsta Deli/Tapas smått och gott har drivit Åsele köttrökeri, och därefter Mallgårds Rökeri på Gotland sedan 1992, där de förädlat kött av alla de slag efter gammeldags rökmetoder med vedeldade rökar.
– Vi hämtar franska ostar och viner direkt från gårdarna som producerar dem. Vi direktimporterar också spansk lufttorkad skinka och korvar från Pyrenéerna samt äkta parmesan och oliver i olika marinader, berättar
Tommy Alexson, ägare av Farsta Deli/Tapas smått och gott.
Beijing till Farsta och ItalienMikael Ljunggren
, mannen bakom välkända restauranger som Ljunggren, Umami och Chambre Neuf i Chamonix, tar nu sitt Beijing8 till Farsta centrum. Förutom expansionen i Sverige, av både restauranger och ett växande antal matbutiker som säljer Beijing8-produkter, har konceptet etablerats på den franska och snart också den italienska marknaden.