23948sdkhjf

Vagabond skruvar om butiken

Svenska skovarumärket, tillika butikskedjan Vagabond, har nu i mars öppnat butik i London. Och här på hemmaplan har man tagit fram ett nytt butikskoncept. Först ut med det nya är butiken i Göteborg.

Det är den befintliga butiken på Kungsgatan 45 som fått ny utformning på sina drygt 100 kvadratmeter.
– Vi ville testa i en Vagabondbutik som ligger nära huvudkontoret i Varberg och som dessutom har en representativ storlek och förutsättningar. Nu skall vi utvärdera och finjustera innan vi uppdaterar i övriga enheter, säger medgrundare och kreativ chef Marie Nilsson Peterzén till Dagens Handel.
 
Butiken ska andas lounge. Här finns ingen kassadisk, utan en arbetsstation med ett mobilt kontantlöst kassasystem nära entrén och en avdelad yta för provning.

Åtta svenska butiker

Totalt har kedjan åtta svenska butiker, alla helägda. Hur många som kommer att få skrudas om till det nya är inte bestämt.
- Vårt fokus ligger på att utveckla vårt shop-in-shop-koncept i samarbete med våra återförsäljare, vilka utgör vår främsta försäljningskanal. Därav är det viktigt att vårt nya butikskoncept anpassas in här, säger Marie Nilsson Peterzén och fortsätter:
– Vi ser självklart stora möjligheter att använda det nya konceptet när vi går in i departmentstores runt om i världen.

Öppnar butiker i huvudstäder

Någon butiksexpansion med egna butiker ligger inte för handen i Sverige.
– Däremot ser vi positivt på kommande etableringar i lite större städer i Europa. Vi öppnar vår första butik i London nästa vecka, dock inte med det nya konceptet, men väl med en del influenser av det, säger Marie Nilsson Peterzén.
Londonbutiken på dryga 130 kvadrat ligger i Bentall Centre, Kingston upon Thames, dryga milen sydväst om centrala London. Den är den första permanenta i sitt slag där,. märket har tidigare haft en pop-up butik i Londons Boxpark.

Faktaruta Vagabond

Varbergsföretag som designar, marknadsför och säljer skor
Antal marknader: Totalt 36
E-handel: 16 europeiska länder
Antal svenska butiker: 8, alla helägda
Antal Vagabondbutiker, totalt – alla i Europa: 39, varav 33 helägda, 4 delägda och 2 kundägda
Vagabond Skor-koncernens omsättning 2016: 784, 6 miljoner kronor exklusive moms

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079