23948sdkhjf

Vinterback för klädhandeln

Både kläd- och skoförsäljningen har backat hittills i år.

Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 0,7 procent i mars jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för skobutikernas försäljning uppvisade en ökning med 3,2 procent. 

Det visar färska siffror från Stilindex.
– Trots att påsken under 2017 inte inföll under mars blev resultatet magert för modehandeln. I mars förra året föll klädhandeln med 0,3 procent och skohandeln med 3,8 procent, vilket nästan togs igen i år, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil och fortsätter:

– Efter kalenderkorrigering går det dock att konstatera att åtminstone klädhandeln backade under mars 2017, eftersom påsken missgynnar sällanköpshandeln med många röda dagar.

Hittills i år, januari-mars, har försäljningen av kläder minskat med 2,8 procent. Under samma period har skoförsäljningen minskat med 1,6 procent.

– I år infaller påsken i april, vilket således är negativt för modehandeln, men å andra sidan var april förra året en väldigt svag månad för skor (-3,9 procent) och kläder (-1,2 procent). Vi bör nog trots dessa minussiffror vara återhållsamma med förväntningarna inför april, avslutar Mikael Sandström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125