23948sdkhjf

Unga e-handlare får pris

Första upplagan av Paysons tävling Young E-business of the Year har gått av stapeln.

Under oktober har unga entreprenörer mellan 15 och 25 år haft möjlighet att presentera sina e-handelsidéer för chansen att vinna ett stipendium på 10 000 kronor.

Fem finalister utsågs och däribland vinnaren Tempus Novum från Bromma.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltagit i tävlingen. Det har varit fantastiskt att ta del av alla affärsidéer som har skickats in till oss. De är ett bevis på att Sverige är fullt av kreativa och digitala entreprenörer, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson i ett uttalande.

Tempus Novum är en digital tjänst för klockrenovering.

– Vinnaren Tempus Novum har en mycket smart idé som underlättar människors vardag. Affärsidén är unik, fyller ett behov som många har och juryn skulle personligen vilja använda den här tjänsten, fortsätter hon. 

Vinnare och finalister: 

1. Tempus Novum från Bromma

Tävlingsdeltagare: Simon Ramnö, Simon Mäntylä, Rasmus Huldt och Ludvig Lillengård

Tempus Novum är en tjänst för klockrenovering. Du skickar enkelt in din klocka för att få den lagad eller uppfräschad och när klockan är servad skickas den tillbaka.

2. ConeCup från Västerås

Tävlingsdeltagare: Simon Höglund, Elvira Eriksson, Fredrik Roback, Ellen Ålund och Jakob Dalenbring

ConeCup tillverkar och säljer unika glasstrutshållare i olika former för alla som enklare vill njuta av sitt glassätande. 

3. My Pyjamas från Stockholm

Tävlingsdeltagare: Evelyn von Horn My Pyjamas låter kunden designa sin egen pyjamas på nätet. Kunden väljer färg och eventuell brodyr och därefter produceras pyjamasen i Sverige.

4. KeyMatrix från Västerås

Tävlingsdeltagare: Alice Olsson, Daniella Josefsson, Lurin Ali, Albin Eriksson och Filippa Gustafsson

KeyMatrix vill sälja externa tangentbord anpassade för att digitalisera matematiken. Elever ska använda produkten för att kunna anteckna tal och formler smidigare på sina matematiklektioner.

5. Blind Zone från Västerås

Tävlingsdeltagare: Bahara Ahmad Zada, Erik Engberg, Erica Rauhala, Claudia Bäckström och Sebastian Ahlström

Blind Zones unika mobilskydd förhindrar att andra kan se vad som syns på din skärm och på så sätt kan du skydda dig mot så kallad ”visual hacking”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063