23948sdkhjf

Här stänger Intersport

Lägger ner butiker i Visby och Haparanda.

Intersport har beslutat att lägga ner en av sina två butiker i Visby. Butiken ligger på Östercentrum och ska stängas under sommaren.

– Det blir så att vi kommer flytta ur lokalerna. Läget är sådant att det inte passar oss att vara där just nu. Det är alltid tråkigt att stänga. Men med tanke på vad vi går emot och att få ihop vårt lokala koncept med e-handel känns det väldigt bra, säger Jesper Nordin, retailchef för Intersport Sverige till tidningen Helagotland.se.

Inga anställda kommer att få sluta när butiken stänger tillägger han till Helagotland.se.

Butiken i Visby är inte ensam om att gå i graven. I slutet av januari meddelade Haparandabladet att sportkedjan dessutom stänger ner en butik i Haparanda, efter att franchisetagaren gått i konkurs. Den har haft dålig lönsamhet i flera år och har nu tuff konkurrens från bland annat Stadium och Team Sportias outletbutiker i närheten.

Målet är nu att göra om Intersport till ett mer modernt bolag och i januari meddelade kedjan att omorganiseringar väntar på servicekontoret i Mölndal. Detta kommer bland annat att medföra personalneddragningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069