23948sdkhjf

Möbelföretag får böta fyra miljoner

Döms för påhittade priser och utförsäljningar.

Möbelföretaget Trademax har dömts i Patent- och marknadsdomstolen att betala fyra miljoner kronor efter att ha anmälts av Konsumentombudsmannen. Möblerna ansågs ha påhittade rekommenderade priser för att företagets priser skulle se extra förmånliga ut och bolagets utförsäljningar ansågs också vara bluff.

– Domstolen ser allvarligt på företagets metoder, och det anser vi är väldigt viktigt. Många konsumenter riskerar att luras av den här sortens marknadsföring där priserna ser mycket förmånligare ut än de i själva verket är, säger Kristofer Johannesson, processråd vid Konsumentombudsmannen.

Trademax får nu betala en marknadsstörningsavgift på fyra miljoner kronor och får heller inte använda sig av uttryck som”lagerrensning" och "allt ska bort" om inte försäljningen rör hela varulagret eller en klart avgränsad del. Företaget år heller inte använda sig av ”rekommenderat pris” som inte används av branschen eller andra återförsäljare. Trademax får heller inte använda sig av nedräkningar på sajten om en ”rea” som pågår vars klocka startar om igen om sajten besöks igen.

Trademax håller inte med om domslutet.

– Vi kommer lägga in en överklagan då vi har en annan uppfattning vad som gäller marknadsrättsligt för användning av rekommenderade priser. Frågan har inte prövats tidigare av domstol så det är därför välkommet att frågan nu prövas. Om det skulle slås fast, i högsta instans, att Trademax har gjort fel kommer vi givetvis att rätta oss efter det, säger Trademax vd Christian Eriksson i ett mejl till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078