23948sdkhjf

Ny ägare till Whyred och Hope

Modeföretagen förvärvas av Gotoga. Fler köp är att vänta.

Gotoga, som registerades under 2018, är ny ägare till modevarumärkena Hope och Whyred, rapporterar branschtidningen Habit. Delägare är Claes Ströby, Lili Assefa, PG Nilsson och Andreas Björkman, som tidigare var majoritetsägare i Whyred. Gotoga har förvärvat samtliga aktier av Hopes tidigare ägare Ann Ringstrand, Stefan Söderberg och Varenne. Affären är alldeles färsk. Pappren skrevs på under torsdagsmorgonen och personalen informerades på eftermiddagen.

Det berättar Lili Assefa, delägare och tillträdande styrelseordförande för Gotoga, för Habit. 

Varför har ni även förvärvat Hope?

– Vi har tittat på de utmaningar som finns i klädbranschen som vi alla vet om. Vi tror på synergieffekter mellan varumärkena. Vi tycker Hope är ett fantastiskt varumärke och fick reda på att de tittade på olika lösningar. Där började förhandlingen, säger Lili Assefa till Habit.   

Logistik, lager och gemensam ekonomichef är några av synergieffekterna. Men även en ny gemensam vd kommer att rekryteras. Det betyder att Åsa Sånemyr, vd för Hope, och Claes Ströby, vd för Whyred, kliver åt sidan. Hur länge Sånemyr är kvar på Hope är inte klart.  

– Jag hoppas presentera ny vd snart, i början på årsskiftet. 

Hur ser ni på designavdelningar på respektive varumärke, ser ni synergier även där?

– Det får vi se. Frida Bard är jätteviktig för Hope och Roland Hjort är jätteviktig för Whyred. Det ska vara två olika varumärken och det är de trygga med.  

På frågan om hur det nya bolaget ska lyckas i en utmanande bransch, svarar Lili Assefa att den digitala satsningen är viktig. 

– Nu lägger vi om strategin. Digitaliseringen är det som modebranschen möter i retail. Vi ser att vi kan stärka oss där.

Lili Assefa säger också att Gotoga kan komma att göra fler förvärv. 

– Ja, det kommer vara fortsatt i modebranschen. Vi hoppas att det blir nya förvärv snart. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094