23948sdkhjf

Ny vd på Metallkretsen

Bolaget för återvinning av metallförpackningar ska bli mer självständigt.

Hans Standar har utsetts till ny vd för Metallkretsen. Det innebär att Metallkretsen blir ett mer självständigt bolag, medan FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen fortfarande kommer sköta insamlingen av förpackningarna. Hans Standar tillträdde tjänsten den 1 december.

  Förpackningsinsamling och återvinning är en högt prioriterad fråga för såväl handel som leverantörer samtidigt som systemet på grund av en ny förordning från regeringen står inför betydligt höjda krav. Styrelsens bedömning är därför att bolaget behöver en egen vd som kan fokusera på metallförpackningarnas utmaningar och möjligheter framåt. Hans Standar är genom sin erfarenhet från Svensk Glasåtervinning redan väl insatt i branschen och därför ytterst lämpad för detta uppdrag, säger Karin Brynell, styrelseordförande i Metallkretsen i ett pressmeddelande.

Standar är sedan 2013 vd för materialbolaget Svensk Glasåtervinning, ett uppdrag han kommer behålla parallellt med att han blir tillförordnad vd för Metallkretsen på deltid.

  Förpackningsåtervinning ligger verkligen rätt i tiden och med mina erfarenheter från Svensk Glasåtervinning hoppas jag kunna bidra till en effektivisering och ökad återvinning även av metallförpackningar, kommenterar Hans Standar utnämningen.

Metallkretsen ägs till lika delar av Svensk Dagligvaruhandel och DLF, Dagligvaruleverantörernas Förbund.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078