23948sdkhjf

Nytt läge för Coop

Öppnar ny stormarknad i närheten av nya Maxi: ”Blir den första butiken man möter”.

Coop är på kraftig frammarsch. 18 butiker ska öppna i år och framöver ska ännu fler etableras. Nu har kedjan gjort klar med ytterligare ett läge. Det rör sig om en ny butik som ska ersätta den stormarknad som försvunnit vid Burlöv Center i Malmö.

Den tidigare butiken var en stormarknad med ett väldigt stort non food-sortiment som inte var uppdaterat med dagens köpmönster. Den här blir helt annorlunda, berättar Martin Runquist, försäljning- och driftchef syd hos Coop för Fri Köpenskap.

Eftersom Coop och fastighetsägaren inte kunde komma överens om priset skulle butiken läggas ned när kontraktet löpte ut vid årsskiftet men verksamheten har varit öppen fram tills slutet av januari. Nu har den däremot stängt och istället ska Ica öppna en Maxi-butik i lokalerna. Ombyggnationen pågår för fullt.

Men nu kommer ett nytt besked från Coop. En stormarknad kommer att öppna på andra sidan vägen – vilket blir den första butik bilkunderna möter. Butiken får omkring 2 700 kvadratmeter säljyta och ett tydligt färskvarufokus.

Det är ett fantastiskt läge för en rationell butik. Det kommer att gå snabbt och enkelt att svänga av och parkera utanför butiken, konstaterar Martin Runquist.

Martin Runquist, försäljning- och driftchef syd hos Coop.

Butiken öppnar under vintern 2020. Tror du att mellanrummet mellan stängning och öppning kan skada Coops lokala varumärke?

Det är klart att det optimala hade varit att stänga butiken och flytta till den nya dagen efter men tyvärr gick inte det eftersom vi inte kunde hitta någon lösning med fastighetsägaren.

Förutom ett vasst sortiment med matfokus för veckohandlande kunder kommer kedjan också att bygga en effektiv hämtlösning för e-handlande kunder.

Vi kommer att gå hårt in för det. Vi har redan e-handel i området men ännu ingenstans att hämta på plats.

Burlöv Center med sitt retailnav har särskilt goda kundflöden mellan torsdag och lördag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078