23948sdkhjf

Här tar Lekextra över efter BR

Erfaren handlare öppnar ny butik i Lidköping – fler butiker att vänta.

Som Dagens Handel tidigare skrivit är Lekextra i full färd med att expandera i kölvattnet av leksakskedjan BR:s konkurs. Moderbolaget Nordic Toy Team har sedan tidigare köpt och övertagit 20 BR-butiker i Norge och har ambitionen att växa ytterligare i Norge men även Sverige. I vår väntar öppning av butik i Lidköping.

– Vi har under en kort period suttit i förhandlingar med väldigt många fastighetsägare i Sverige. Vi har nu kommit överens i Lidköping och det känns riktigt kul att vi öppnar inom kort. Butiken i Lidköping ligger i ett strategiskt bra läge, har en god kapacitet och har bra förutsättningar. De boende i Lidköping kan se fram emot att få en ”äkta leksaksbutik” mitt i centrum, säger Peter Liljeberg, kedjeledare i en kommentar. 

Ny leksakshandlare på orten blir Rikard Jansson från Vara där han sedan tidigare driver en butik för just Lekextra. Han sitter även med i kedjans moderbolag Nordic Toy Teams styrelse. Några ur det tidigare butikspersonalsteamet har fått arbete i den nya butiken.

– Förhoppningen är att det här är en av många butiker framöver som vi inom Lekextra planerar i vår expansion, tillägger Peter Liljeberg.

Nordic Toy Team är en medlemsägd kedja med kontor i Drammen i Norge. Bolaget förvaltar koncepten Lekextra i Sverige och Kozmoz och Ringo i Norge. Koncernen omfattar i dagsläget 251 butiker i Norge och Sverige.

Även Lekia vädrar morgonluft efter BR-konkursen och planerar att öppna ett stort antal butiker i stora handelsområden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094