23948sdkhjf

Nya Lekiabutiker i Liljeholmen och Nova Lund

Lekextra och Lekia kämpar hårt för att vinna kampen om de butikslägen som blivit lediga efter BR-konkursen. Nu står det klart att det blir Lekia som flyttar in i BR:s tidigare lokaler i Liljeholmens galleria i Stockholm.  

– Den nya butiken i Liljeholmstorgets galleria är en del av vår offensiva satsning. Läget i en viktig och framgångsrik handelsplats är perfekt med ett stort flöde av människor, kommenterar Peter Stenlund på Lekit.

Butiken i Liljeholmen öppnar i april.

Lekia öppnar i vår också sin tredje leksaksbutik i Lund. Närmare bestämt i köpcentrumet Nova Lund. Marcus Andersson, som driver Lekia-butiker i Lund, Malmö, Löddeköpinge och Halmstad, kommer även att driva butiken i Nova Lund.

– Butiken i centrala Lund har länge varit en av Lekias största och bäst säljande leksaksbutiker. Men vi vet att Lundaborna också handlar mycket på Nova Lund och när den här lokalen blev ledig fanns inga tvivel om att läget är perfekt, kommenterar Marcus Andersson.

Nyligen blev det också klart att det blir en ny Lekiabutik i Triangeln i Malmö och Baldvin Georgsson, vd på Lekia, meddelade då att företaget siktar på att öppna ett stort antal butiker i viktiga och framgångsrika handelsområden i Sverige. 

Samtidigt flyttar även Lekextra fram sina positioner. Moderbolaget Nordic Toy Team har sedan tidigare köpt och övertagit 20 BR-butiker i Norge och har ambitionen att växa ytterligare i både Norge och Sverige. I förra veckan stod det klart att det blir en ny Lekextrabutik i Lidköpings centrum senare i vår.

Artikeln uppdaterad 2019-03-02 med information om den nya Lekiabutiken i Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172